Pokret Pozitivne snage Srpske potpisao sporazum sa udruženjima SVOT i UMEK

RTRS
Pokret Pozitivne snage Srpske potpisao sporazum sa udruženjima SVOT i UMEK

Pokret "Pozitivne snage Srpske", Udruženje ekonomista "SVOT” i Udruženje mladih ekonomista "UMEK" potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji na realizaciji projekata iz više oblasti, koji su od zajedničkog interesa. Okupiti pozitivne snage, njihov je zajednički cilj.

Preduzetničku kulturu treba podignuti na viši nivo - jasan je stav ovog pokreta. Zajedno sa ostala dva udruženja formirano je koordinaciono tijelo, koje će nastojati da ispuni sve zadane ciljeve.

"Sva tri udruženja imaju veliku volju, energiju i želju da u oblasti privređivanja i privrede se angažujemo maksimalno, a sve u pravcu postizanja dobrog okvira za naše preduzetništvo", istakao je predstavnik Pokreta "Pozitivne snage Srpske" Dalibor Račić.

"Jedna od tema je preduzetništvo, razvoj preduzetničkog duha i povezivanje sa obrazovanjem kao i vođenje preduzetništva još od ranijih faza obrazovanja", naveo je predstavnik Udruženja ekonomista "SVOT" Aleksandar Todorović.

Snažnom voljom i upornošću, ali i uz pomoć starijih kolega, mladi ekonomisti svoju životnu egzistenciju treba da obezbijede kroz obavljanje privatnih poslova, a ne radom u državnom sektoru, poručuju iz pokreta.

"Razvoj preduzetničkog duha, biznisa malih i srednjih preduzeća treba biti nešto na čemu Republike Srpska treba da zasniva i svoj privredni razvoj i ekonomsku stabilnost", izjavio je Aleksandar Sajić iz Pokreta "Pozitivne snage Srpske".

Toga su svjesni i mladi ekonomisti, pa se posebno zalažu za brendiranje domaćih proizvoda.

"Cilj nam je da domaćeg potrošača i proizvođača povežemo, da domaći potrošači mislim i na one mlade, a i starije shvate koliko je bitno da kupuju domaći proizvod i tako će i domaći proizvođači ući u vrh tržišne utakmice", naveo je Goran Vučić iz Udruženja mladih ekonomista "UMEK".

Zajednički cilj svih potpisnika sporazuma je okupljanje pozitivnih snaga u Srpskoj, afirmacija mladih i pametnih ljudi, te organizacija konkretnih aktivnosti s ciljem bolje i pozitivnije atmosfere u društvu i javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana