Bijeljina: Javni poziv za zapošljavanje lica iz marginalizovanih kategorija

Srna
Bijeljina: Javni poziv za zapošljavanje lica iz marginalizovanih kategorija

BIJELjINA - Grad Bijeljina raspisao je javni poziv za zapošljavanje lica iz marginalizovanih kategorija, koji je otvoren do kraja maja. , koji je otvoren do kraja maja.

Pravo učešća imaju žene, lica starija od 50 godina, lica sa invaliditetom, niskokvalifikovana lica, Romi, samohrani roditelji, staratelji, hranitelji porodice i njihova đeca, objavljeno je na sajtu lokalne uprave.

Poziv se odnosi i na roditelje đece sa poteškoćama u razvoju i đece sa rijetkim bolestima, žrtve nasilja, porodice poginulih boraca, đecu i supružnike lica sa invaliditetom od 60 odsto i više.

Na javni poziv mogu se prijaviti i liječeni zavisnici, bivši štićenici domova za đecu bez roditeljskog staranja, socijalno ugroženi i lica kojima nedostaje do pet godina do ostvarivanja prava na penziju.

Program se sprovodi u partnerstvu sa organizacijom “Karitas” iz Švajcarske i Udruženjem “Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin” iz Bijeljine i dio je projekta “Integralnim pristupom ka socijalnoj uključenosti”.

Odabrani korisnici programa zapošljavanja marginalizovanih kategorija društva proći će kroz edukaciju za poslovno usmjeravanje s ciljem sticanja dodatnih vještina i pripreme za intervju sa potencijalnim privrednim subjektima.

Predviđeno je da će korisnici potpisati ugovor o radu sa privrednim subjektom na period od 24 mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana