Појачане мјере безбједности, ово је разлог

Срна
Појачане мјере безбједности, ово је разлог

БАЊАЛУКА- Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске предузима појачане мјере безбједности поводом одржавања јавног скупа “Српска те зове” који је планиран за сутра у Бањалуци, саопштено је из ресорног министарства.

Одржавање скупа је пријавила Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница на Тргу Крајине са почетком у 18 часова.

У циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања овог јавног скупа, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске за сутра од 0 до 24 часа на подручју цијеле Републике Српске.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Наредбом о забрани саобраћаја забрањен је саобраћај за сва моторна возила изнад 3,5 тона укупне масе, осим теретних возила јавних и кумуналних служби и возила која ће бити ангажована у активностима поводом одржавања јавног скупа, сутра у од 15 до 0 часова на територији Бањалуке, Лакташа, Прњавора, Челинца, Котор Вароши и Кнежева.

Из Министарства савјетују да грађани поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете.

-Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ - напоменули су из МУП-а Српске.

Из овог министарства су позвали представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане подсјетили да је у циљу безбједности забрањена употреба дронова, те новинаре који ће пратити наведени догађај да на себи имају јасно истакнуту новинарску акредитацију организатора догађаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана