Обиљежено 29 година од формирања Трећег одреда Специјалне бригаде полиције

Срна
Обиљежено 29 година од формирања Трећег одреда Специјалне бригаде полиције

ТРЕБИНЈЕ - У Требињу је данас обиљежено 29 година од формирања Трећег одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске који је дао немјерљив допринос у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, а 12 његових припадника је дало животе за Републику Српску.

Трећи одред Специјалне бригаде полиције борио се од Требиња до Новог Града, кроз овај одред од оснивања, 1. децембра 1992. године, прошло је више од стотину бораца, а многи су рањени више пута.

НЈегово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је парастос погинулим припадницима овог одреда код споменика погинулим припадницима полиције.

Предсједник Удружења ветерана Трећег одреда Специјалне бригаде полиције Дејан Бодирога рекао је новинарима да је Трећи одред Специјалне бригаде полиције Републике Српске прошао сва ратишта Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, те да је овај одред имао херојски и частан пут.

“То је био пут једне младости вођене искуством наших команданата”, рекао је Бодирога.

Он је додао да Борачка организација Специјалне бригаде полиције изражава незадољство радом Суда БиХ, а посебно јучерашњим хапшењем генерала Горана Сарића.

Представник Удружења ветерана централног одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске Жељко Јанковић рекао је новинарима да је полиција стала у одбрану Републике Српске прије него што је формирана Војска Републике Српске, те да су своју младост дали за стварање Српске.

Он је, поводом хапшења генерала Горана Сарића, рекао новинарима да је ријеч о организованом удару на Републику Српску и борце који су је стварали.

“Осим тога што се боре за егзистенцију, морају да се боре и са намјештеним суђењима. Два пута је генералу Сарић суђено за два различита ђела и оба пута је ослобођен”, рекао је Јанковић.

На споменик погинулим припадницима полиције у одбрамбено-отаџбинском рату цвијеће су, између осталих, положиле делегације Удружења ветерана Специјалне бригаде полиције Републике Српске, као и борачких организација источне Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана