Милану Гавриловићу потврђена ослобађајућа пресуда

Srna
Милану Гавриловићу потврђена ослобађајућа пресуда

Сарајево - Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду којом је Милан Гавриловић ослобођен оптужби да је починио кривично дјело злочин против човјечности на подручју Приједора 1992. године.

Првостепеном пресудом Суд БиХ је ослободио Гавриловића оптужбе да је од маја до августа 1992. године, чинећи нечовјечна дјела, учествовао у прогону несрпског становништва са подручја општине Приједор.


Он је ослобођен оптужбе да је понижавајуће поступао према затвореницима приликом осигуравања транспорта из логора Омарска на Мањачу, као и да је изгладњелог и видно мршавог Сенада Капетановића у аутобусу ударио ногом у главу.

Против првостепене пресуде жалбу је благовремено изјавило Тужилаштво БиХ, и то због битне повреде одредаба кривичног поступка, као и погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, са приједлогом да другостепено вијеће Суда БиХ у цијелости уважи жалбу, укине првостепену пресуду и одреди одржавање претреса пред вијећем Апелационог одјељења.

Бранилац оптуженог је доставио одговор на жалбу са приједлогом да Апелационо вијеће Суда БиХ одбије жалбу Тужилаштва БиХ и у цијелости потврди првостепену пресуду.

На сједници Апелационог вијећа 2. фебруара тужилац је изнио жалбу, те изјавио да у цијелости остаје при истакнутим жалбеним приговорима, док је бранилац оптуженог изнио одговор на жалбу Тужилаштва, истичући да су сви жалбени приговори неосновани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана