Јутарња магла смањује видљивост

Срна
Јутарња магла смањује видљивост

БАЊАЛУКА - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по влажним коловозима, а магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове па се возачима савјетује да буду опрезни, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.


На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштивање обавезно.

За сутра је планирана потпуна обустава саобраћаја на дионици пута од Шипова ка Купресу /Ново Село/. Обустава ће бити на снази због минирања стијенског материјала од 10.00 до 16.00 часова.

Радови се изводе на магистралним путним правцима Драксенић-Врбашка у дужини 27,3 километра и Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском у дужини од 16,5 километара, затим на дионицама Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича, Шешлије-Јоховац, Котор Варош-Ободник, Устипрача-Међеђа, те у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-Угар/.

На регионалним путевима ради се на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Језеро-Шипово гдје се повремено обуставља саобраћај, док је због клизишта обустављен на путу Мраковица-Градишка, а једном траком се пролази на дионици Укрина-Горња Вијака.

Путним правцима којима се креће превоз вангабаритног терета возачима се савјетује да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На подручју Бањалуке данас се због радова на дионици Сарачица-Чокорска Поља саобраћај се обуставља од 8.30 до 13.00 часова.

Када је ријеч о ФБиХ, радови се изводе на ауто-путу на дијелу Сарајево сјевер-Подлугови. Саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Ради се и даље у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија због чега се у вечерњим часовима обуставља саобраћај и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Коњиц-Јабланица /у тунелу Црнаја/, Доњи Вакуф-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Доња Голубиња/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/, Столац-Хутово /у мјесту Церовица/ и Грачаница-Срнице Доње.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана