Из Загреба стигло најбоље рјешење за конгресни центар у Требињу

Srna
Из Загреба стигло најбоље рјешење за конгресни центар у Требињу

ТРЕБИЊЕ - "Електропривреда Републике Српске" /ЕРС/ изабрала је данас рјешење компаније из Загреба за најбоље за изградњу конгресног центра у Требињу, а пристигло је 39 радова, рекао је генерални директор овог предузећа Лука Петровић.

Петровић је новинарима рекао да је прије више од четири мјесеца ЕРС расписала позив за израду конкурсног рјешења, а ангажовали су у комисију декане архитектонских факултета из Бањалуке, Београда, Подгорице, професоре са искуством о акустици, електротехници, инсталацијама.

"Приспјело је 39 радова, јер је озбиљан пројектни задатак за израду конкурсног рјешења конгресног центра био веома сложен. По том пројектном задатку, дошла су нам рјешења из Чилеа, САД, Кине, Европе и на крају су изабрана три најбоља рјешења. Најбоље рјешење је дала компанија из Загреба, друго рјешење је из Новог Сада, а треће награђено рјешење је из Београда", рекао је Петровић, те додао да су додијељене и три похвале.

Он је истакао да ће у наредних мјесец дана бити направљен каталог радова и промоција свих радова и усвојеног рјешења.

На годишњој конференцији за новинаре Управе ЕРС-а он је додао да је замишљено да конгресни центар буде на локалитету Новог Требиња, јужније од комплекса Град сунца.

"То је локалитет од 350 хектара, 25 хектара је замишљено да буде за јавне површине, то су парк, хотел, конгресни центар, спортска дворана, школа, Дом здравља, вртић и други садржаји. Конгресни центар је бруто површине 60.000 метара квадратних", рекао је Петровић.

Он истиче да ће инвестициона вриједност бити позната након израде главног пројекта, који ће услиједити након конкурсног рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана