До темеља изгорјеле двије куће у Гацку, одборници нуде помоћ

Срна
Foto: ТПВЈ Гацко

ТРЕБИЊЕ - Полицијској станици Гацко пријављено је да је избио пожар на два стамбена објекта у Гацку, а увиђајем је утврђено жариште пожара, док се конкретан узрок није могао утврдити.

Из Полицијске управе Требиње је саопштено да је пожар пријављен јуче око 18.20 часова, те да су одмах по запримању пријаве полицијски службеници изашли на лице мјеста.

О догађају је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да припадници Полицијске управе Требиње јутрос изврше увиђај.

-Увиђајем је утврђено жариште пожара, док се конкретан узрок није могао утврдити. Власници стамбених јединица не изражавају сумњу да су пожар намјерно изазвала трећа лица - наводи се у саопштењу Полицијске управе Требиње.

Пожар су угасили припадници Ватрогасне јединице Гацко и Ватрогасне јединице РиТЕ „Гацко“.

- Општина Гацко стоји на располагању за сваку врсту помоћи за двије породице чије су куће изгорјеле у пожару у гатачком насељу Воћњак - рекао је начелник Огњен Милинковић на сједници локалног парламента.

Милинковић и одборници у Скупштини општине договорили су се данас да се хитно помогне породицама чије су куће изгорјеле у синоћњем пожару.

-Био сам синоћ на лицу мјеста и на сву срећу нема људских жртава. Контактирао сам Управу Рудника и Термоелектране Гацко, предузеће „Термоградинг“, Црквену општину и одређен број људи и урадићемо све што можемо да се куће обнове што приј - рекао је Милинковић.

Одборник ДНС-а Јована Зеленовић понудила је породичну кућу у насељу Гостинац за привремени смјештај угроженим породицама, саопштено је из Општинске управе.

Одборник ПДП-а Радоица Антуновић предложио је да се сви одборници одрекну једног одборничког додатка да би помогли угроженима.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Синиша Шуковић рекао је да ће у томе имати пуну подршку скупштинске већине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана