Давидовић: Подстицаји рађању и останак младих - приоритети Српске

Срна
Давидовић: Подстицаји рађању и останак младих - приоритети Српске

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић поручила је да су приоритети Српске подстицај рађању и останак младих и да треба снажно подржати сваки пројекат који се односи на помоћ младима и повећање наталитета.


"Најава српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика о пројекту да се сваком брачном пару додјељује кредит од 30.000 КМ, те да им се по трећина отписује на свако заједничко дијете, један је од корака у том правцу и свакако заслужује подршку и институција и друштва у цјелини", рекла је Давидовићева Срни.

Према њеним ријечима, Савјет за демографску политику ће заједно са кабинетом предсједника Републике свим својим капацитетима узети учешће и дати допринос у реализацији Додиковог приједлога за стимулацију младих да остану да живе и раде у Републици Српској.

"Ово је и потврда да се о стимулацији повећања наталитета и останку младих води рачуна на свим нивоима и увјерена сам да на тај начин можемо адекватно да одговоримо на реалан проблем са којим се суочава не само Република Српска, него и све земље у региону", рекла је Давидовићева.

Она је додала да ће Министарство породице омладине и спорта Српске, осим овог, наставити и са реализацијом постојећих пројеката и планирањем нових мјера.

"Ово је свакако велики корак напријед и заслужује пуну подршку Владе, републичких институција и локалних заједница", нагласила је Давидовићева.

Влада Републике Српске је, истиче Давидовићева, демографију и популациону политику одредила као примарни национални и политички циљ и већ предузела значајне активности на планирању сета мјера популационе политике које би имале за циљ побољшање демографске слике у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана