Davidović: Podsticaji rađanju i ostanak mladih - prioriteti Srpske

Srna
Davidović: Podsticaji rađanju i ostanak mladih - prioriteti Srpske

Banjaluka - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poručila je da su prioriteti Srpske podsticaj rađanju i ostanak mladih i da treba snažno podržati svaki projekat koji se odnosi na pomoć mladima i povećanje nataliteta.


"Najava srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o projektu da se svakom bračnom paru dodjeljuje kredit od 30.000 KM, te da im se po trećina otpisuje na svako zajedničko dijete, jedan je od koraka u tom pravcu i svakako zaslužuje podršku i institucija i društva u cjelini", rekla je Davidovićeva Srni.

Prema njenim riječima, Savjet za demografsku politiku će zajedno sa kabinetom predsjednika Republike svim svojim kapacitetima uzeti učešće i dati doprinos u realizaciji Dodikovog prijedloga za stimulaciju mladih da ostanu da žive i rade u Republici Srpskoj.

"Ovo je i potvrda da se o stimulaciji povećanja nataliteta i ostanku mladih vodi računa na svim nivoima i uvjerena sam da na taj način možemo adekvatno da odgovorimo na realan problem sa kojim se suočava ne samo Republika Srpska, nego i sve zemlje u regionu", rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da će Ministarstvo porodice omladine i sporta Srpske, osim ovog, nastaviti i sa realizacijom postojećih projekata i planiranjem novih mjera.

"Ovo je svakako veliki korak naprijed i zaslužuje punu podršku Vlade, republičkih institucija i lokalnih zajednica", naglasila je Davidovićeva.

Vlada Republike Srpske je, ističe Davidovićeva, demografiju i populacionu politiku odredila kao primarni nacionalni i politički cilj i već preduzela značajne aktivnosti na planiranju seta mjera populacione politike koje bi imale za cilj poboljšanje demografske slike u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana