Четворогодишњем Виктору потребна помоћ хуманиста

Ј. К.
Четворогодишњем Виктору потребна помоћ хуманиста

БАЊАЛУКА - Четворогодишњи Виктор Ковачевић из Гламочана код Лакташа уз велике проблеме са здрављем одраста у тешким животним условима, због чега је Хуманитарно удружење “Мали анђео” покренуло акцију.

Овај мали борац, који болује од дијабетеса типа 1 те од аутоимуног обољења штитне жлијезде, живи са баком (51), подстанари су и немају никаква примања. Да ствар буде гора, породични односи су нарушени, оца уопште није упознао, а мајка је због одређених проблема одсутна.

У удружењу “Мали анђео” су казали за “Глас Српске” да је Виктор на инсулинској терапији, а недавно је био хоспитализован због хипергликемије. Истичу да је велико олакшање то што Фонд здравственог осигурања РС сноси све трошкове лијечења.

- Виктору и баки је потребан новац за основне трошкове, јер немају од чега да живе. Не могу да плаћају кирију, а и тракице за мјерење шећера се брзо потроше, па морају да докупљују - рекли су у овом удружењу додајући да је Виктор на посебном режиму исхране, што изискује додатне трошкове.

Додали су да је једна госпођа одлучила да им плаћа најам стана неколико мјесеци, као и огрев за зиму, те захвалили Удружењу “ДИАБЕТно1” које је пружило несебичну помоћ.

- Заказали смо и специјалистички преглед да се види тренутно стање. Бака, која је велики борац, ипак се не разумије много и не зна како да му најбоље помогне - рекли су у удружењу додајући да је Виктор један комуникативан дјечак.

Сви који желе помоћи Виктору и његовој баки могу то учинити до краја мјесеца позивом којим дарују једну марку на хуманитарни број 17056, јединствен за све три мобилна оператера у БиХ.

- Донације су могуће и путем наших жиро рачуна. Уплате из БиХ су на број 5520002009328582 Адико банка, прималац Удружење грађана “Мали анђео” Бањалука, сврха уплате: За Виктора. За све информације може се контактирати на број телефона 065/659-495 - наводе из овог удружења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана