Četvorogodišnjem Viktoru potrebna pomoć humanista

J. K.
Četvorogodišnjem Viktoru potrebna pomoć humanista

BANjALUKA - Četvorogodišnji Viktor Kovačević iz Glamočana kod Laktaša uz velike probleme sa zdravljem odrasta u teškim životnim uslovima, zbog čega je Humanitarno udruženje “Mali anđeo” pokrenulo akciju.

Ovaj mali borac, koji boluje od dijabetesa tipa 1 te od autoimunog oboljenja štitne žlijezde, živi sa bakom (51), podstanari su i nemaju nikakva primanja. Da stvar bude gora, porodični odnosi su narušeni, oca uopšte nije upoznao, a majka je zbog određenih problema odsutna.

U udruženju “Mali anđeo” su kazali za “Glas Srpske” da je Viktor na insulinskoj terapiji, a nedavno je bio hospitalizovan zbog hiperglikemije. Ističu da je veliko olakšanje to što Fond zdravstvenog osiguranja RS snosi sve troškove liječenja.

- Viktoru i baki je potreban novac za osnovne troškove, jer nemaju od čega da žive. Ne mogu da plaćaju kiriju, a i trakice za mjerenje šećera se brzo potroše, pa moraju da dokupljuju - rekli su u ovom udruženju dodajući da je Viktor na posebnom režimu ishrane, što iziskuje dodatne troškove.

Dodali su da je jedna gospođa odlučila da im plaća najam stana nekoliko mjeseci, kao i ogrev za zimu, te zahvalili Udruženju “DIABETno1” koje je pružilo nesebičnu pomoć.

- Zakazali smo i specijalistički pregled da se vidi trenutno stanje. Baka, koja je veliki borac, ipak se ne razumije mnogo i ne zna kako da mu najbolje pomogne - rekli su u udruženju dodajući da je Viktor jedan komunikativan dječak.

Svi koji žele pomoći Viktoru i njegovoj baki mogu to učiniti do kraja mjeseca pozivom kojim daruju jednu marku na humanitarni broj 17056, jedinstven za sve tri mobilna operatera u BiH.

- Donacije su moguće i putem naših žiro računa. Uplate iz BiH su na broj 5520002009328582 Adiko banka, primalac Udruženje građana “Mali anđeo” Banjaluka, svrha uplate: Za Viktora. Za sve informacije može se kontaktirati na broj telefona 065/659-495 - navode iz ovog udruženja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana