Гајанин: Активна и успјешна сарадња Универзитета у Бањалуци са Русијом

Срна
Гајанин: Активна и успјешна сарадња Универзитета у Бањалуци са Русијом

Бањалука - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин изјавио је данас да ова високошколска установа има једну од најбољих и најактивнијих сарадњи са универзитетима из Русије са којима има 12 закључених уговора.

Гајанин је у разговору са амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим рекао да је Универзитет у Бањалуци заинтересован за отварање кабинета за руски језик при Филолошком факултету, који би могао прерасти у институт који би радио по узору на Конфуцијев институт, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Иванцов је захвалио дипломцима Универзитета у Бањалуци који активно раде на промоцији руског језика у Републици Српској и навео да се на тај начин јачају руско-српски односи и пријатељске везе.

Он је нагласио да Русија на годишњем нивоу даје стипендије за студенте из Српске и да ће тај тренд бити настављен.

На састанку је речено да су у току завршне активности које се односе на потписивање уговора о сарадњи Државног универзитета нафте и гаса “Губкин” у Москви и Универзитета у Бањалуци.

Руководство Универзитета у Бањалуци исказало је жељу да буде успоставњена међуинституционална сарадња са Московским државним универзитетом “Ломоносов”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана