Weekend Media Festival: Стручњак за одгој на Weekendу открива како одгајати дјецу у дигитално доба

PR
Weekend Media Festival: Стручњак за одгој на Weekendу открива како одгајати дјецу у дигитално доба

Загреб – Кад је прави тренутак да дјетету дамо мобилни, колико дуго би се требало играти на PlayStationу, гледати Netflix, “скролати” по Фејсу? Сви имају мобилнни телефон и Snapchat, што ако само ја дјетету забраним? Ове и сличне дилеме муче родитеље широм свијета.

 

Стручњак за ову тему је др. Ранко Рајовић који ће на 12. Weekend Медиа Фестивалу одржати предавање “Дјеца и дигитално доба: Како игром развијати дјететов IQи савјетовати како се бавити с дјецом у дигитално доба.

Рајовић је специјалист интерне медицине, магистрирао је и докторирао на подручјима неуроендокринологије и спортских наука.

Дугогодишњи је УНИЦЕФ-ов сарадник на пројекту раног подршке интелектуалног развоја дјеце те предавач на Педагошком факултету у Копру. Један је од ауторитета на овим просторима када говоримо о одгоју и образовању. Истраживања која је провео показала су да су дјеца данас слабија у односу на дјецу прије 10 година у четири подручја: моторика, математика-логика, рјечник и опште знање. На Weekendу ће објаснити како родитељи и учитељи кроз игру дјеци могу помоћи да досегну свој максимум и паметно се служе технологијом.

Кад је ријеч о засићености технологијом, ни одрасли се не налазе у пуно бољој ситуацији. Екрани су нон стоп уз нас те смо све свјеснији колико нас заправо оптерећују. Медијско и технолошко доба нуди толико могућности, али и потенцијалних проблема, ако га не знамо квалитетно конзумирати. Како преживјети викенд без мобитела, организирати недигитални живот и направити дигитални детокс, говорићемо на панелу “Дигитални Wellbeing.

Припреме за 12. Weekend Meda Festival , који се одржава од 19. – 22. септембра, у пуном су јеку. Ове године новост је Weekend пакет који омогућава резервацију смјештаја и котизацију. Сви маркетингаши своје радове могу пријавити на осми по реду BalCannes, а најбоље дигиталне радове представиће најважнија регионална дигитална награда - SоMо Borac.

Осим по провокативним и конструктивним расправама о трендовима у медијској индустрији, највећи регионални фестивал комуникација познат је и као мјесто најбоље забаве. Ове године доноси помно осмишљен музички  програм у духу Вудстока, из времена кад је музика постала умјетност и средство отпора. Видимо се, као и сваке године, у старој Творници духана у Ровињу.

 

Kontakt za medije:

Martina Pintarić, 404

[email protected]

+385 98 696 797

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана