UniCredit Bank Banja Luka прва банка на тржишту БиХ која се придружила Mastercardовој Priceless Planet коалицији

PR
UniCredit Bank Banja Luka прва банка на тржишту БиХ која се придружила Mastercardовој Priceless Planet коалицији

UniCredit Bank Banja Luka се придружила иницијативи "Priceless Planet коалиција", коју је покренула компанија Mastercard, с циљем да се у наредних пет година подржи садња 100 милиона стабала у угроженим подручјима широм свијета и на тај начин позитивно утиче на обнову шумског фонда глобално.

Проширење сарадње између UniCredit Bank Banja Luka и глобалне технолошке компаније Mastercard, с циљем подршке дугорочним циљевима одрживости кроз "Priceless Planet коалицију", дешава се у свјетлу "Дана планете Земље", који се обиљежава 22.  априла, када ове двије компаније желе да укажу на повећану потребу за заједничким ангажовањем свих кључних актера, како би се смањила емисија штетних гасова и утицало на позитивне промјене, с циљем очувања животне средине и биодиверзитета. 

Поводом придруживања UniCredit Bank Banja Luka "Priceless Planet коалицији", Гордан Пехар, предсједник Управе Банке, истакао је: „Поносан сам на чињеницу да је UniCredit Bank Banja Luka прва банка на тржишту која се придружила иницијативи "Priceless Planet коалиција", чиме још једном потврђујемо статус лидера када су питању активности и програми које проводимо у домену ESG-а (Envirinmetal, Social, Governance), односно одрживог пословања.  UniCredit Bank Banja Luka, као чланица UniCredit Групе, заузима централну улогу у процесу зелене транзиције, с циљем пружања подршке новом начину пословања и смањењу негативних утицаја на животну средину. Сарадња са Mastercardом, у склопу ове иницијаитве, представља јединствену прилику да властитим примјером покажемо нашу вољу, жељу и напоре које чинимо како бисмо поставили темеље за боље бодућности нових генерација, бирнући о средини у којој живимо."

"Увјерена сам да само кроз функционалне иновације и партнерства од повјерења можемо подржати и убрзати изградњу инклузивне и одрживе дигиталне економије која ради за свакога од нас, било гдје на свијету – а при том остављајући здравију планету за будуће генерације. Обнављањем правих стабала на правим мјестима - Priceless Planet коалиција фокусирана је на то да максимизира утицај сваког од нас појединачно, кроз чврсто утемељење у најбољој научној пракси, квалитетним процесима планирања и праћења, и сарадњом са глобалном мрежом партнера. Зато ми је изузетно драго што је UniCredit Bank Banja Luka препознала значај прикључивања коалицији и одлучила дати директан допринос обнови шума, активним укључивањем наших корисника кроз кориштење дигитаних новчаника, истовремено дајући најбољи примјер и креирајући боље економске прилике за локалну заједницу", рекла је Јелена Ристић, регионална директорица за тржишта Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе у компанији Mastercard.

С циљем подршке циљевима Priceless Planet коалиције, UniCredit Bank Banja Luka заједно са својим клијентима покренула је кампању која ће трајати до 30. септембра 2022. године, у оквиру које ће свака трансакција m-картицом, односно мобилном апликацијом, у оквиру које је дигитализована Mastercard картица, значити донацију и садњу једног новог стабла, као и подизање свијести да једноставним свакодневним активностима сви можемо допринијети здравијој и зеленијој будућности.

Priceless Planet коалиција је покренута у јануару 2020. године и уједињује напоре потрошача, финансијских институција, трговаца и градова у борби против климатских промјена кроз обнову 100 милиона стабала током наредних пет година - заједно са стручњацима за климатске науке и обнову шума из интернационалних института Conservation International (CI) и World Resources Institute (WRI).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана