Тим „Девс" побједник другог Supernova Hackathonа у Бијељини

Supernova
Foto: Supernova

Тим "Девс", који су чинили ученици ЈУ Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине, побједник је другог Supernova Hackathonа који је 28. и 29. октобра одржан на Факултету пословне економије Бијељина.

Чланови побједничког тима представили су апликацију која олакшава претраживање едукативних материјала на неким од најпопуларнијих интернет платформи, као што су Udemy, Reddit, Google Classrom и друге.

- Наша апликација, између осталог, посједује и календар догађаја, гдје студенти и ђаци могу да упишу све термине за испите и слично, као и да добију нотификације када се ти испити одржавају - рекао је Никола Илић, један од чланова овог тима.

Тим "Девс" освојио је награду у вриједности 1.500 КМ, а побједницима је награду уручио Дарио Тучић, директор Супернове, која је припремила овај новчани фонд.

Другопласирани су били чланови тима "Ocean's Three ", а трећепласирани је тим "Error 404", освојивши награде изненађења, односно награде у вриједности од 800 КМ за друго мјесто и 700 КМ за треће мјесто. Наградни фонд је обезбиједила Подручна привредна комора Бијељина, а награде је уручила директорица Славица Марковић.

Дводневно такмичење у програмирању за младе на тему "Унапређење дигиталног искуства у образовању: Идејна решења за побољшање интеракције са образовним институцијама и њиховим информационим системима," организовали су Supernova, Подручна привредна комора Бијељина, Факултет пословне економије Бијељина и ЈУ Техничка школа "Михајло Пупин".

Рјешења је оцијенио Стручни жири Hackathonа у чијем саставу су били експерти различитих области: директор Супернове Дарио Тучић, директорица Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић, декан Факултета пословне економије Бијељина Весна Петровић, помоћник директора ЈУ Техничке школе Михајло Пупин Бијељина Небојша Лукић и помоћник директора за дигиталну трансформацију у Суперновој Саша Бурић.

У ревијалном дијелу такмичења директор Супернове потписао је са деканом Факултета пословне економије Бијељина, као и са помоћником директора бијељинске ЈУ "Техничке школе "Михајло Пупин" споразуме о сарадњи у којима је дефинисана даља подршка студентима и ђацима у школовању, као и представљање Супернове као послодавца.

Организација другог Supernova Hackathonа имала је за циљ да се на једном мјесту окупе млади и талентовани људи, како би развили идејна решења која ће побољшати свакодневно искуство корисника у образовном сектору, олакшавајући њихову интеракцију с образовним институцијама и повезаним информационим системима. Свим такмичарима уручене су захвалнице за учешће и симболични поклони.

Честитамо и захваљујемо свим учесницима другог Supernova Hackathonа - ваше идеје и преданост били су кључни за постизање успјеха овог догађаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана