Сбербанк Бањалука први избор клијената у 2019. години

PR
Сбербанк Бањалука први избор клијената у 2019. години

Компанија за истраживање и маркетинг цонсултинг Валицон доо Сарајево, објавила је резултате истраживања у коме су приказане позиције брендова као и трендова на банкарском тржишту Републике Српске.

У првој половини 2019. године, Сбербанк Бања Лука остварила је изванредне резултате, те је препозната као прва банка у Републици Српској коју клијенти најчешће препоручују другима. NPS (Net promoter Score) индекс је порастао са 13 на 26, односно 13 индексних бодова више него претходне године.

Резултати истраживања компаније Валицон указују да је Сбербанк Бања Лука забиљежила највећи раст у односу на претходне године , када говоримо о снази бренда. Тиме је потврђено да, упркос великој конкуренцији која је присутна на тржишту, из године у годину свијест о Сбербанк бренду стално расте.

Сбербанк према препознатљивости промотивног наступа на тржишту ( рекламирања ) заузима друго мјесто. Својим рекламним кампањама и пажљиво бираним медијским каналима подстиче код клијената позитивне реакције и пријатељске емоције. Такође, Сбербанк Бања Лука се може похвалити са позицијом трећег мјеста по броју укупних корисника банкарских производа и услуга ( 32%,  од тога 15 % су примарни корисници). 

"Поносни смо на то што смо на тржишту препознати као банка коју клијенти радо препоручују. Ово истраживање показало је да су повјерење, квалитет услуге и однос према клијентима кључни за снажну тржишну позицију коју заузимамо међу водећим банкама у Републици Српској." изјавила је Биљана Шева, руководилац Службе маркетинга и комуникација Сбербанк Бања Лука. Она је нагласила да ће Сбербанк Бања Лука наставити да унапређује своје производе и услуге са циљем повећања задовољства клијената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана