Представљен Weekend.16 програм, најважније теме из свијета медија, комуникација и бизниса

PR
Представљен Weekend.16 програм, најважније теме из свијета медија, комуникација и бизниса

РОВИЊ - Која је тајна успјеха трапа, можемо ли побиједити умјетну интелигенцију те како изградити компанију и не продати је на врхунцу славе, само су неке од тема које ће зачинити септембарско окупљање стручњака и ентузијаста из свијета комуникација, маркетинга и бизниса на Weekendu.16.

Актуелне теме и најновији трендови у распореду су програма овогодишњег Weekend Media Festivalа који ће се одржати у Ровињу од 21. до 24. септембра у просторима старе Творнице духана, а које су најављене и на Weekend дружењу у центру Загреба којем су се одазвали Зоран Шпрајц, Дамир Смртић, Петар Штефанић, Хајди Ћенан и многи други.

Weekend Media Festival одувијек је био лидер у праћењу и промоцији најновијих трендова у медијима и комуникацијама. Ове година највећа је новост интеграција умјетне интелигенције у организацији фестивала. Као истински предводник трендова, Weekend први пут има промо видео направљен уз помоћ AI технологије који можете погледати овдје.

Weekend.16 је тако отворио врата новим креативним хоризонтима те ће се у склопу програма одржати When AI Meets Creation, изложба фотографија креираних помоћу умјетне интелигенције. Панел AI ера: Иновирај, имплементирај, доминирај powered by UGP такође ће се бавити овом актуелном темом, а више ћемо сазнати од Дражена Орешчанина, Аце Момчиловића и Хајди Ћенан под модераторском палицом Дражена Томића.

Већ пуних 16 година Фестивал испуњава своју мисију те доноси низ едукативних тема и горућих питања која привлаче највећа имена из свијета медија, комуникација и пословања. Тако ће на овогодишњем програму бити ријеч о ТВ форматима који су опстали у борби против нових медија на панелу TV Survival Kit, а своја ће ТВ искуства подијелити панелисти Миа Ковачић, Јошко Локас и Антонија Блаће с модератором Петром Штефанићем. (П)остати независтан кључ је за сваки лични и професионални успјех те панел Како (п)остати неовисан с Иваном Бешлићем и Николом Дујмовићем, оснивачима Sofascorea и SPANA, двије најбрже растуће домаће IT компаније, публици открива како и зашто се не продати на врхунцу славе. Свака грешка са собом носи потенцијал за раст ако је посматрамо као прилику за учење, а о томе Гдје PR-овци гријеше разговараће Ивана Галић Бакса, Томислав Клаушки и Владимир Пресељ с модераторицом Невеном Рендели Вејзовић.

Како су предузетници представљени у медијима и зашто су увијек "контроверзни", сазнајте на панелу Контроверзни подузетник од Александра Станковића, Зорана Шпрајца, Тихомира Ладишића, Зорана Турковића и Хрвоја Бујаса. Осим тога, Горан Винчић, Тин Водопивец и Зоран Кесић ће на Weekendu истражити хумор у регији и открити Шта је ту смијешно. Панел Trap od Vardara pa do Triglava ће свим посјетиоцима омогућити да истраже музички феномен који је заразио цијелу регију и упознају trap свијет на којему ће Реља, један од најпознатијих регионалних трепера и Ђорђе Трбовић, директор и извршни продуцент издавачке куће IDJ videos, уз Зембо Латифу који је добро познато име rap сцене, открити је ли трап оно што је р’н’р био некад.  Да не остане све на причи, уживо ће свирком појаснити Грше. Својом визијом и рушењем рекорда на музичким топ-листама, потврдио је свој статус једног од најзначајнијих извођача на регионалној музичкој сцени. Осим овог музичког феномена, посјетиoце очекује Тулум великог Перице уз Дину Антонића и ДВП бенд, али и још добрих свирки уживо и  тулума.

Од својих самих почетака, Weekend је синоним за повезивање различитих индустрија јер окупља домаће и свјетске стручњаке из различитих подручја. Ове године ће тако најистакнутије име бити сингапурски дипломат и бивши предсједник Савјета безбједности УН-а Кишоре Махбубани, а програм ће обиљежити најпознатија Хрватица у свијету луксузне моде Танyа Голесиц, један од најцјењенијих ратних фотографа Јан Граруп, легенда рекламног свијета Ралф Ван Дијк, један од водећих хрватских астронома Корадо Корлевић и многи други.

Уз забаву за памћење, актуелне теме, занимљиве расправе, овогодишњи програм обогатиће и  Weekend кино у склопу којега ће бити премијерно приказан документарни серијал Сретни градови: Копенхаген, ауторице и новинарке ХРТ-а Мартине Валиџић.

Weekend и даље прати тренутне трендове и питања и представља простор гдје се могу пронаћи одговори и рјешења. Детаљан програм можете пронаћи овдје, а све новости можете пратити путем FacebookИнстаграм и LinkedIn профила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана