Представљен програм 12. Weekend Media Festivala

PR
Представљен програм 12. Weekend Media Festivala

ЗАГРЕБ – Више од 150 предавача и панелиста, пет паралелних дворана и први Weekend Masterclass у Гранд Парк Хотелу Ровињ у три дана богатог фестивалског програма обиљежиће 12. издање највећег комуникацијског фестивала у регији. На Weekend Медиа Фестивалу у Ровињу који се, од 19. до 22.9., одржава под покровитељством Адрис групе, очекује се преко 5000 судионика из свих земаља регије.

Фестивал отвара легендарни челник Tag Heuea и Hublota Јean-Claude Biver који ће у четвртак, 19. септембра у 11 сати одржати Weekend Masterclass предавање у најпрестижнијем хрватском хотелу, Гранд Парк Хотелу Ровињ те открити тајне вођења луксузних брендова. 

Најпознатији људи музичке сцене Балкана Северина, Тончи Хуљић, Стефан Ђурић Раста и Реља Миланковић Рексона на панелу Ко то тамо пева? - Нови вал глазбених трендова у регији расправљаће о вртоглавој популарности нових жанрова те утјецају дигиталних платформи на трендове у музици.

На панел дискусији Сви предсједникови људи који ће окупити водеће новинаре и ПР-овце, расправљаће се о томе како наши политичари комуницирају. Прија панела биће проглашен и најбољи политички ПР-овац којег су у неовисном истраживању агенције Ипсос одабрали новинари који прате рад Владе и институција. О политичким комуникацијским промашајима биће ријечи и на панелу Секс, лажи и некретнине, а уредници неких од највећих медија расправљаће зашто пада повјерење у медије и које су посљедице за друштво. 

На Weekendу ће се расправљати и о бројним актуалним темама које обиљежавају пословно окружење у регији. Како у увјетима хистерије око тога да сви желе отићи радити у иноземство задржати најбоље запосленике и створити окружење које привлачи најбоље таленте једна је од тема која изазива пуно позорности. Увод у панел Како задржати најбоље када сви желе отићи?, који ће окупити водеће ХР стручњаке, биће презентација истраживања о најбољим праксама хрватских компанија који се успјешно одупиру кроничном недостатку запосленика, а којег је ексклузивно за Weekend провела агенција Хендал. 

Од тема на којима ће се дискутирати о стању на ТВ тржишту истиче се A Brave New World: How Will The TV World Transform? на којем ће водећи играчи изнијети своја мишљења како ће се развити регионални ТВ и контент екосустав. На Weekendу ће бити и ријечи о томе зашто глобалне ТВ продукције све више бирају регију за снимање најпознатијих серија и филмова те што морамо направити да од тога направимо озбиљан бусинесс?

Низ предавања и расправа биће посвећено дигиталним темама, од којих издвајамо панел дискусију о умјетној интелигенцији за коју се питамо представља ли опасност за живот човјека на који смо данас навикли. Предавање о томе како еволуција туризма отвара бројне прилике за стручњаке из маркетинга и комуникације одржат ће познати шпањолски стручњак Еулогио Бордас

Директор програма Weekend Медиа Фестивала Никола Врдољак истакнуо је: “Weekend и ове године окупља најрелевантније стручњаке из регије који ће расправљати о догађајима који су обиљежили годину иза нас и трендове које очекујемо у надолазећем раздобљу. Ове године доминирају теме из ТВ бусинесса, производње цонтента, новинарства, као и низ актуалних пословних тема с којима се у различитим облицима сусрећу комуникацијски и бусинесс професионалци у свим земљама регије. Низ иноземних стручњака с нама ће подијелити знања и праксе најразвијенијих земаља Еуропе и Америке.”

 

Говорници које не смијете пропустити

 

Предаваче који стижу у Ровињ предводи Сара Фисхер из Аxiosa која ће испричати зашто амерички предсједник Трaмп почиње дан с твитом гдје прозива њезину медијску кућу и како је успјела да њезин нењслеттер постане свакодневно штиво медијских професионалаца диљем свијета. Sarah Marshall из Vogueа ће објаснити како се овај легендарни магазин успио трансформирати те како Vogue гради публику кроз дубинско разумијевање њихових потреба. Стиже и Рена Ефенди, награђивана фотограф National Geographica која је каријеру изградила на инспиративним причама о животу малих људи диљем свијета кроз фото објектив. Ранко Рајовић ће на предавању Дјеца и дигитално доба: Како игром развијати дјететов IQ? Powered by Huawei причати о одгоју дјеце у модерно доба, а Pete Radovich, добитник 37 Emmija, подијелит ће своја искуства рада под притиском те објаснити како се носи са свакодневним стресним ситуацијама. 

Глобалне маркетиншке лидере предводи Јörg Riommi из Publicis  Групе и АЈ Coune из ББДО Аустралија. Уз предавања и панеле Weekend судионике чекају и бројне радионице међу којима издвајамо како добро фотографирати мобителом те како функционира форматирани радио. 

 

“Уз сјајна предавања и панеле, Weekend је познат као мјесто најбољих партyја којима обиљежавамо крај љета. Бројне извођаче ове године предводи Лет3, Дискобајаги, Електрични оргазам и Пилоти. Уз њих на паралелним стагеовима наступат ће најјаче ДЈ снаге Хрватске и регије”, истакнуо је Томо Рицов, директор Weekend Медиа Фестивала. 

 

На овогодишњем Weekendу с посебном панел дискусијом и партy програмом представља се и Ријека као први хрватски град која идуће године носи титулу Еуропске пријестолнице културе. Ирена Крегар Шегота, директорица партнерства и комуникација у пројекту Еуропске пријестолнице културе, Ријека 2020 представила је што очекује судионике Weekendа.

Weekend локација и ове ће године понудити бројне новитете: од разних изложби, представљања књига до посебно осмишљеног Kids cornera и сатова yоге на Monte Mulini Beachu. Већ годинама Weekend мисли зелено па ове године све пластичне чаше замјењују посебно дизајниране периве чаше намијењене вишекратној употреби. С посебним нестрпљењем очекујемо BalCannes  ревију најбољих креативних радова из цијеле регије, као и SоMо Борац који ће наградити најбоље дигиталне радове за што је ове године забиљежено рекордних 130 пријава. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана