Ново у м:тел понуди - eSIM картица

m:tel
Ново у м:тел понуди - eSIM картица

По први пут у Босни и Херцеговини, у m:tel понуди, постала је доступна нова врста СИМ картице – eSIM.

Уз њу више не морате да користите физичке СИМ картице а могу је користити сви корисници м:тел мобилних услуга уз предуслов да посједују одговарајући уређај који подржава eSIM.

eSIM картица функционише као класична СИМ картица, али која је као комбинација одговарајућег софтвера и хардвера интегрисана у мобилни уређај. eSIM картице имају велику предност у односу на класичне јер су пуно поузданије, сигурније за кориштење и заштићене од злоупотребе најмодернијим сигурносним мјерама.

M:tel корисници могу активирати eSIM картицу тако да скенирају одговарајући QR код. На продајном мјесту, по подношењу захтјева, добићете QR код и упутство како да активирате eSIM профил на свом уређају.

QR код је јединствен, и кад га скенирате и инсталирате eSIM профил, не може се искористити за други уређај све док не обришете постојећи профил.

Преласком са класичне СИМ на eSIM картицу из корисничког угла ништа се неће промијенити. Све мобилне услуге једнако ће радити као и са класичном картицом.

Водећи модели Apple, Самсунг, Huawei и Google  уређаја подржавају eSIM и извјесно је да ће у блиској будућности њена употреба бити све присутнија а м:тел корисници су први у Босни и Херцеговини и међу првима у региону који је могу активирати на свом уређају.

Више информација о eSIM картицама сазнајте бесплатним позивом на број 0800 50 000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана