M:tel уредио још једно дјечије игралиште

M:tel
Foto: m:tel

Поред осталих друштвено одговорних активности, компанија m:tel је до сада реализовала изградњу и уређење бројних дјечијих игралишта широм БиХ. Овога септембра, отворено је још једно дјечије игралиште за чије је опремање, односно уређење управо m:tel донирао потребна средства. Ријеч је о игралишту које припада дјечијем вртићу у Лопарама, а свечано отварање игралишта био је разлог посјете генералне директорке компаније m:tel Јелене Триван и њених сарадника овом подмајевичком граду.

„Од времена кад сам дошла у m:tel научила сам где се налази сваки кутак Републике Српске и у сваки сам стигла. Иницијатива Општине Лопаре да се обнови 40 година старо игралиште вртића у који иде стотину деце, одмах је прихваћена, као што смо данас прихватили иницијативу за проширење вртића. m:tel је свуда где су наши грађани, а што се Лопара тиче имам само једну поруку за ову децу, уживајте у овом игралишту, а за грађане, хвала вам што толико волите Србију и Републику Српску. Ми смо ту да вам ту љубав узвратимо како умемо и знамо", изјавила је Триван.

Свечаном догађају у Лопарама су присуствовали и малишани Дјечијег вртића „Лопаре", који су извели представу за госте, а директорка ове установе Даниела Цвијановић, захваливши компанији m:tel на овој донацији, истакла је податак да тренутно вртић похађа око стотину малишана у оквиру три васпитне групе и продуженог боравка.

„Захваљујући компанији m:tel обновљено је наше старо игралиште. Добили смо нове справе и усрећили стотину малишана који бораве у нашем вртићу. Боравак на отвореном и физичка активност неопходни су за здрави развој сваког дјетета, тако да ова донација има вишеструк значај за све нас", ријечи су директорке вртића Даниеле Цвијановић.

Начелник Општине Лопаре Радо Савић такође је упутио ријечи захвалности компанији m:tel и директорки Триван на пруженој прилици и изградњи игралишта које ће уљепшати свакодневни боравак дјеце у овом вртићу.

Компанија m:tel је и овом донацијом показала да на њу заједница може рачунати када је ријеч о било каквој врсти помоћи, у свим крајевима и градовима БиХ.

„Компанија m:tel издваја огромна средства за друштвено одговорне активности, а 14. септембра најављена је награда која ће то и да потврди, награда за друштвено најодговорнију компанију која је највише инвестирала у вртиће, школе, факултете, културне догађаје и спорт, више него и једна друга компанија у региону. Не правимо разлику између великих и малих места, руралних, градских, политичких, верских и осталих разлика које људе деле, већ помажемо онима којима је то најпотребније и местима која су често заборављена. Кроз акцију 'Нисте сами', фокус су нам били Срби који живе у Федерацији који јесу били заборављени, а сада у Републици Српској покушавамо да наше акције иду пре свега према најмлађима имајући у виду да нас је све мање и да би требало мало више пажње да посветимо младима и њиховом останку у овој земљи", изјавила је поводом отварања игралишта у Лопарама, директорка компаније m:tel Јелена Триван.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана