LKQ Europe је посвећена томе да постане компанија са нултом емисијом гасова

Г.С.
LKQ Europe је посвећена томе да постане компанија са нултом емисијом гасова

LKQ Europe, европски лидер на тржишту замјенских дијелова за аутомобиле, поново је потврдио своју опредијељеност да до 2050. године постане компанија са нултом емисијом гасова.

Корпорација LKQ је недавно представила свој Извјештај о одрживости за 2021. годину у којем се наводи стална усредсређеност компаније ка одговорној еколошкој, друштвеној и управљачкој пракси („ESG"), укључујући документе о томе како LKQ промовише различитост, обуку запослених и безбједност.

Корпорација LKQ је већ дуго лидер у области услуга заштите животне средине и одрживости. Заправо, то је темељ на којем је изграђена LKQ. Она је највећа свјетска компанија за рециклажу возила и највећи добављач алтернативних и замјенских дијелова и услуга. У оквиру свог пословања рециклира више од 90% материјала из набављених возила. У 2021. години корпорација LKQ набавила је 780.000 возила, што као резултат има 2,1 милион гума и 1,1 милион тона здробљеног аутомобилског отпада. Прошле године је продато 13,8 милиона рециклираних дијелова.

Преданост компаније LKQ одрживости је суштински дио њене корпоративне стратегије. Напори компаније, у том правцу, воде се Циљевима одрживог развоја (SDG) Уједињених нација. LKQ се бави пројектима одрживости који ће позитивно утицати на њене клијенте, климу и животну средину, њене запослене, друштво и заједнице.

„У LKQ Europe, наш приступ одрживости стоји на три стуба: планета, људи и заједнице. Као водећи дистрибутер замјенских дијелова за аутомобиле у Европи са најмодернијом дистрибутивном мрежом, највише смо се усредсредили на смањење емисије", каже Арнд Франз, генерални директор LKQ Europe. „Развијамо одржива пословна рјешења у свим областима и регијама, смањујући емисије CO2 у нашим предузећима, подстичући ангажман запослених и подржавајући заједнице у којима послујемо. На сталном смо путу ка томе да постанемо компанија с нултом емисијом до 2050. године", наводи Франз.

Као кључни покретач кружне економије у сектору аутомобилске индустрије

LKQ доприноси одрживом друштву, повећавајући безбједност, поузданост и животни вијек аутомобила примјеном принципа кружне економије на свој пословни модел. То укључује поправку, прераду и рециклажу ауто-дијелова, штедећи вриједне ресурсе. Само прошле године, глобалне операције прераде компаније LKQ успјеле су уштедјети око 26.000 тона сировина, 208.000 MWh електричне енергије и 43.000 тона CO2.

LKQ Europe тренутно истражује будућа рјешења за руковање погонским батеријама и очекује око 34 милиона инсталираних високонапонских батерија у возном парку електричних возила само у Европи до 2030. године, које ће на крају морати да буду поправљене, прерађене, поново кориштене или рециклиране. LKQ компанија жели бити први на тржишту када се ради о електрификацији на независном тржишту замјенских дијелова и посвећена је да понуди рјешења за овај изазов.

У мају 2021. године, корпорација LKQ је купила Green Bean Battery, фирму за обнову и инсталацију хибридних батерија, која је развила власнички процес обнављања хибридних батерија којим настаје поузданија батерија, док истовремено продужава њен животни вијек за хибридна возила.

На путу ка нултој емисији

LKQ доприноси циљевима Париског споразума, радећи на мапи пута за одрживост емисије с циљем смањења глобалне емисије из опсега 1 и опсега 2 за 30% до 2030. године, у односу на полазну тачку из 2021. године у односу на приход. Пробни пројекти са доставним возилима са електричним и погоном на HVO гориво тренутно се изводе у различитим земљама и водиће мапу пута до нулте стопе 2050. године. Први резултати обећавају и нека од нових доставних возила су већ интегрисана у нашу локалну мрежу филијала за доставу до крајњег одредишта.

Пут LKQ Europe ка нултој емисији такође укључује промјене понашања као што су обука возача, возила са нижом емисијом, кориштење алтернативних горива и иницијативе у сопственим објектима, филијалама и производима. На примјер, 8.500 соларних панела је сада инсталирано у најновијем LKQ центру за дистрибуцију са BREEAM Excellent цертификатом у мјесту Беркел ен Роденријс у Холандији. Компанија сарађује са својим добављачима како би идентификовала CO2 карбонски отисак производа које LKQ испоручује и дистрибуира, како би осигурала стални напредак ка неутралној CO2 економији.

Изградња заједничке европске корпоративне културе

Кључни циљ је свим запосленим понудити сигурно и радно окружење које мотивише, вредновањем и подржавањем различитости и инклузије, подстицањем индивидуалног развоја уз нови интерни LKQ YOU програм обуке и изградњом заједничке европске корпоративне културе. Прошлог љета, LKQ је покренуо своју прву глобалну анкету о ангажману запослених, „Ваш глас је важан". LKQ је утврдио области за побољшање и предузео смислене мјере на основу повратних информација из анкете. Кампањом „Кренимо заједно", LKQ Europe је охрабрио колеге да се покрену, подижући свијест о важности менталног здравља и како физичко здравље и вјежбање могу побољшати ментално стање.

Више информација о LKQ Europe

LKQ Europe, зависно предузеће корпорације LKQ, са сједиштем у Цугу у Швајцарској, водећи је дистрибутер замјенских дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. Тренутно запошљава око 26.000 људи са мрежом од преко 1.000 филијала и приближно 6,1 милијарду долара прихода у 2021. години. Организација снабдијева више од 100.000 независних радионица у више од 20 европских земаља.

Групација укључује Euro Car Parts, LKQ Fource, групацију RHIAG, Elit, LKQ CZ, SiM Impex и групацију STAHLGRUBER, као и компанију специјализовану за рециклажу Atracco. LKQ има и мањински удио у групацији Мекономен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана