"Југотекс" отвара погон у Милићима

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ - У Милиће су данас допремљене машине Фирме за производњу заштитне одјеће "Југотекс" из Смедерева за обуку жена које ће бити запослене у милићком погону, који ова фирма, у сарадњи са милићком општином, отвара половином јануара.

Начелник општине Милићи Марко Савић рекао је Срни да је данас велики дан за ову локалну заједницу јер ће у погону за почетак бити запослено 25 жена, које ће у будућности можда обезбиједити егзистенцију својој породици.

"Општина је у августу потписала уговор са овом фирмом, али су се сада стекли услови за допремање машина. У овом пројекту учествујемо са 40.000 КМ, јер смо обезбиједили простор од 486 метара квадратних који је недавно реновиран, да би запосленима обезбиједили што боље услове рада, а учествоваћемо и у финансирању дијела обуке радника", навео је Савић

Менаџер "Југотекса" Никола Ристић рекао је Срни да се са испоруком машина каснило због епидемиолошке ситуације, али да се нада да ће се стећи услови да производња почне до 20. јануара.

"Жене које буду радиле на овим машинама добиће квалитетну обуку од наших радника из Смедерева, који ће повремено долазити у Милиће. Циљ нам је да што прије почне производња и да сачувамо квалитет наших производа који су препознатљиви већ 25 година, колико постоји наша фирма", истакао је Ристић.

Руководилац погона у Милићима Милијана Сушић рекла је Срни да су машине квалитетне, да женама неће бити тешко да савладају процес кројења и шивења.

"Бићу ту за сваку врсту помоћи, јер сам радила у текстилној производњи у Србији, и у Фабрици обуће у Зворнику, тако да имам искуства у овом послу. Овдје ће да раде жене које су раније имале искуства на овим пословима и вјерујем да ће брзо савладати технику шивења заштитне одјеће, која мора да буде врхунског квалитета, да бисмо задовољили извозно тржиште", навела је Сушићева.

"Југотекс" из Смедерева један је од већих произвођача заштитне одјеће у Србији и велики извозник у Републику Српску и земље ЕУ. Годишње произведе више од 360.000 комада радне и специјализоване заштитне одјеће, а запошљава 120 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана