У Српцу почео други круг пројекта “Запосли средњошколца”: Млади лакше до радног искуства

Д. Ј.
У Српцу почео други круг пројекта “Запосли средњошколца”: Млади лакше до радног искуства

СРБАЦ - Удружење грађана Ц.Е.З.А.Р. почело је са реализацијом пројекта “Запосли средњошколца” у оквиру којег ће друга генерација младих из Српца имати могућност да стекне прво радно искуство.

У питању је једномјесечни програм запошљавања, који финансијски подржава Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, а који је за 15 средњошколаца омогућио радно оспособљавање и стицање вјештина које ће им бити од користи приликом првог правог запослења или даљег школовања.

Извршна директорица удружења Ц.Е.З.А.Р. Тања Шњегота рекла је да су ученици Центра средњих школа “Петар Кочић”, који су се пријавили на јавни позив, распоређени у 12 пословних субјеката из Српца који су такође потврдили учешће у пројекту.

Међу њима су Општина Србац, Ресторан “Монументал”, Кафе-бар “Ласта”, “Дијана текстил”, “Тандем ГД”, “Тексопром”, “Тат-Ком”, Комунално предузеће “Водовод”, Апотека “Голић”, Апотека “Анафарм” и Трговина “Мила” из Ћукала, док је један средњошколац своје радно мјесто пронашао у удружењу Ц.Е.З.А.Р.

- Радним ангажманима претходила је обука у Клубу за тражење посла који дјелује при Заводу за запошљавање Републике Српске. На обуци су средњошколци стекли основна знања о тражењу посла и представљању послодавцима - рекла је Шњегота.

Поред практичних знања и вјештина, кроз прво радно искуство средњошколци ће добити хонорар, који је обезбијеђен у склопу пројекта, а послодавци имају могућност да их додатно награде за њихов труд.

- На крају пројекта биће представљен филм који ће приказати како је текао једномјесечни програм и утиске наших средњошколаца - рекла је Шњегота и додала да је прошле године кроз овај програм прошло 20 србачких ученика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана