Становници Братунца петицијом бране кућу Божића

К. Ћ.
Становници Братунца петицијом бране кућу Божића

Братунац - Више од 700 становника Братунца потписало је петицију за подршку брачном пару Маркици и Душанки Божић којима је суд одузео кућу и наложио да се иселе из ње.

Прикупљање потписа за петицију још траје, а циљ је да се обави ревизија поступка и нађе рјешење за Божиће који су 2004. купили кућу од Омера Мујчића и постали њени власници.

- Очекујемо да ће Основни суд у Сребреници уважити Рјешење Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове од 18. децембра 2015. године којим се поништава раније донесено рјешење у корист Рушвете Нухановић, а предметна управна ствар враћа на поновни поступак и одлучивање - рекла је Душанка Божић.

Подсјетила је да судски спор у вези са куповином куће траје више од десет година јер се, каже, појавила Нухановићева која је на основу изјаве свједока "доказала" да је њен покојни муж Алија купио прије рата исту кућу од Мујчића.

- Она нема ниједан материјални доказ о куповини ове куће, а власништво доказује на основу лажних свједока - тврди Божићева.

Комшије Божића спријечили су 1. фебруара судске извршиоце да  иселе овај брачни пар и поручили да неће дозволити да им суд отме кућу коју су поштено платили и у чију су реконструкцију уложили сав новац од имовине коју су продали у Хаџићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана