Скок у брзак за спас другарице

Радмила Ђевић
Скок у брзак за спас другарице

Фоча - Анђела се купала у Ћехотини. У једном тренутку хтјела је да скочи у брзаке, рекао сам јој да то не ради, али пошто воли да рони, ипак је скочила. Пливала је неколико минута, а одједном је само завикала "у помоћ"!

Причу о херојству започиње једанаестогодишњи Давид Арсенић из Фоче, који је у посљедњем тренутку спасио своју вршњакињу и другарицу Анђелу. Драма се одиграла у сриједу на купалишту у насељу Лазарево, а када је Давид ускочио у брзак, у помоћ су убрзо пристигли и мјештани, који су позвали и Хитну помоћ.

Малог јунака пронашли смо јуче како се купа у Аква парку у Фочи, чији радници с поносом истичу да ће Давид цијелу сезону имати бесплатан улаз. Испричао је да није очекивао да ће се тако нешто догодити и да ће се наћи у улози спасиоца. Са водом се изборио баш као Давид са Голијатом, храбро и мудро.

- Пливала је неколико минута, повикала "у помоћ", а онда заронила. Одмах сам скочио у дубину и допливао до ње. Једном руком сам је вукао из брзака, а другом сам пливао. И тако све док нисам могао да додирнем дно - испричао је Давид у даху.

Када је протресао Анђелу није давала никакве знакове. Тада је, каже, добио неописиву снагу и жељу да учини све да не би оставио другарицу у води.

- Подигао сам јој главу, а затим је изнио поред скакаонице. Мјештани су дотрчали, узели Анђелу за руке, положили на земљу. Пружили су јој прву помоћ, а убрзо је стигла и Хитна помоћ и одвезли су је у болницу - препричава храбри Давид.

Истиче да ниједног тренутка није оклијевао да скочи у опасни брзак, нити га је ухватио страх.

- Само сам скочио. Нисам имао времена ни да размишљам, ни да се плашим, само сам је вукао, то ми је било најважније - рекао је Арсенић.

Давид важи за врсног пливача, а и док се купа на фочанском Аква парку, често гледа да случајно неко није у невољи. Спреман је да скочи у сваком моменту, баш као што је учинио и на купалишту у Лазареву.

Давид је захваљујући својој храбрости, племенитости и другарству за дан постао херој Фоче. Признаје да му похвале пријају, али да му је важније да поново види Анђелу, која би за неколико дана требало да изађе из болнице.

Поносни мјештани

Један од очевидаца Младен Аврам каже да је дјевојчица спасена захваљујући брзој реакцији Давида Арсенића.

- Држао ју је за главу и вукао према обали. У том тренутку смо сви поскакали са обале и прихватили је на излазу из воде. Једва је давала знакове живота, али, срећом, све се на крају завршило како треба. Давид је наш херој, јуначина - прича Аврам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана