Рогољи код Градишке: Комшије јаче и од пожара

Милан Вујић
Рогољи код Градишке: Комшије јаче и од пожара

Градишка - Да се у муци познају јунаци показали су мјештани градишког села Рогољи прискочивши у помоћ породици Цвјетковић којој је ватра прогутала имање.

Комшије су покренуле акцију како би прикупиле новац и за Свету, његову супругу Гордану и сина Дарка, којима је ватрена стихија направила штету већу од 60.000 марака. У пламену су изгорјела два аутомобила, трактор, пољопривредна механизација, мотокултиватор. Ватра није поштедјела ни четири помоћна објекта.

Саво Васиљевић из Рогоља је рекао да су мјештани увијек спремни да помогну једни другима. Додао је да је ово село познато по слози, али и по хуманим људима и да их је све зближила пјесма фолклораша.

- Дошли смо одмах да им помогнемо, било физичким радом, или механизацијом. Иако је причињена велика материјална штета, надам се да ће Цвјетковићи уз помоћ мјештана што прије стати на ноге - истиче Васиљевић.

Осим комшија, помоћ су најавили и у културно-умјетничком друштву "Рогољи", чији су чланови Свето, Гордана и Дарко. Предсједник КУД-а "Рогољи" Мирослав Митровић каже да ће организовати хуманитарни концерт.

- Читаво село се сложило да им помогне колико је ко у могућности, јер је ова породица вриједна и узорна. Акцију ће подржати сви чланови КУД-а организовањем концерта и анимирањем наших пријатеља - истакао је Митровић.

Пожар се догодио у недјељу послије годишњег концерта на којем су наступали и Цвјетковићи. Када су дошли кући, легли су и не слутећи шта ће их задесити. Убрзо их је пробудио жесток удар, па је Дарко истрчао из куће и имао је шта да види, имање је било у пламену.

- Нисам могао да вјерујем својим очима, пожар се проширио невјероватном брзином. Пламен са мог аутомобила се проширио на гаражу и помоћне објекте - прича Дарко Цвјетковић и додаје да је све плануло као барут.

Ватра

Пожар је локализовала Ватрогасна јединица из Градишке. Ватру је највјероватније изазвало самозапаљење једног од возила и нема елемената кривичног дјела у о овом случају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана