Рогатица блиста уочи Преображења

С. М.
Рогатица блиста уочи Преображења

РОГАТИЦА - Већим бројем различитих политичких, културно-забавних, спортских и других манифестација и ове године биће обиљежени Дан и крсна слава општине Рогатица Преображење Господње. Обиљежавање ће потрајати осам дана.

Прва у низу манифестација окончана је у петак, а ријеч је избору најљепших фотографија са подручја општине. Фотографијама и мотивима из разних дијелова ове локалне заједнице такмичила су се 23 углавном аматера фотографа са чак 169 фотографија. Најљепшом је проглашена фотографија под насловом “Света тајна крштења”, коју је снимила Сара Нинковић. Она је освојила награду покровитеља акције, општине Рогатица, од 150 марака. У петак су,  уз малу свечаност у Туристичкој организацији,  објављени и резултати конкурса за избор најљепшег балкона и дворишта у Рогатици и селима широм општине. И овдје се такмичило више од 20 учесника.        

За најљепше уређен балкон проглашен је онај на породичној кући Мирославе Мијатовић, а њој је припала награда од 150 марака. Што се тиче дворишта, конкуренција је била изузетно јака. Ипак, за најљепше уређено проглашен је простор испред Парохијског дома код цркве Свете Тројице, а награду од 150 марака понијела је попадија Дијана Масал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана