Rogatica blista uoči Preobraženja

S. M.
Rogatica blista uoči Preobraženja

ROGATICA - Većim brojem različitih političkih, kulturno-zabavnih, sportskih i drugih manifestacija i ove godine biće obilježeni Dan i krsna slava opštine Rogatica Preobraženje Gospodnje. Obilježavanje će potrajati osam dana.

Prva u nizu manifestacija okončana je u petak, a riječ je izboru najljepših fotografija sa područja opštine. Fotografijama i motivima iz raznih dijelova ove lokalne zajednice takmičila su se 23 uglavnom amatera fotografa sa čak 169 fotografija. Najljepšom je proglašena fotografija pod naslovom “Sveta tajna krštenja”, koju je snimila Sara Ninković. Ona je osvojila nagradu pokrovitelja akcije, opštine Rogatica, od 150 maraka. U petak su,  uz malu svečanost u Turističkoj organizaciji,  objavljeni i rezultati konkursa za izbor najljepšeg balkona i dvorišta u Rogatici i selima širom opštine. I ovdje se takmičilo više od 20 učesnika.        

Za najljepše uređen balkon proglašen je onaj na porodičnoj kući Miroslave Mijatović, a njoj je pripala nagrada od 150 maraka. Što se tiče dvorišta, konkurencija je bila izuzetno jaka. Ipak, za najljepše uređeno proglašen je prostor ispred Parohijskog doma kod crkve Svete Trojice, a nagradu od 150 maraka ponijela je popadija Dijana Masal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana