Отворена зграда Окружног јавног тужилаштва у Бијељини

СРНА
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран истакао је данас у Бијељини да су добри услови за рад Тужилаштва гаранција успјешне сарадње те правосудне институције са Министарством унутрашњих послова /МУП/ у борби против криминалитета.

Каран је новинарима рекао да је Окружно јавно тужилаштво у Бијељини примјер да се добром сарадњом МУП-а и правосудних институција, могу остварити најбољи резултати.

"Ми већ дуже мјесеци радимо интензивно са овим тужилаштвом на великим предметима организованог криминалитета. Грађани су свједоци тих активности. Желимо да са свим тужилаштвима у Српској остваримо управо овакву добру сарадњу као што је то у Бијељини", рекао је Каран након свечаног отварања зграде бијељинског Окружног јавног тужилаштва.

Он је рекао да се, с обзиром на улогу тужилаштва и полиције на спречавању и откривању криминалитета, радује као да је отворена нека зграда МУП-а.

Каран сматрам да ће на овај начин и МУП и све службе за откривање криминалитета, такође, бити успјешније. "Као што је рекла окружни јавни тужилац, ми смо први и најбољи сусједи", додао је Каран.

Он је навео да је у кривично-правној реформи, која траје већ 20 година тужилаштво добило посебну улогу јер води кривични поступак.

"МУП има другу улогу од оне коју ја памтим када смо имали преткривични поступак за истражног судију и можда се нисмо чак довољно ни снашли у свом том заједничком раду, али ово је примјер", навео је он.

У Бијељини је данас свечано отворена зграда Окружног јавног тужилаштва за чију изградњу је ЕУ обезбиједила више од 1,3 милиона евра бесповратних средстава, док је Влада Републике Српске издвојила средства за потребне дозволе и опремање, пише АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана