Нижа плата казна за изуједану бебу из бањалучког вртића Тијана

Милијана Латиновић
Нижа плата казна за изуједану бебу из бањалучког вртића Тијана

Бањалука - Васпитачица Јадранка Шушњар која је бринула о малишанима у јасличкој групи у бањалучком вртићу "Тијана" када је изуједана тринаестомјесечна беба враћа се на посао у понедјељак, а идућа три мјесеца примаће плату умањену за 20 одсто.

Потврдила је ово јуче директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић. 

- Трочлана дисциплинска комисија је предложила престанак радног односа за васпитачицу уз напомену једног члана комисије из реда Синдиката, који није био за отказ, да је ријеч о васпитачици са 35 година стажа, која никада раније није имала пропуста у раду. Узевши све то у обзир, а по основу нашег правилника, преиначила сам казну и одредила да јој се три мјесеца од плате одузме 20 одсто - рекла је Куртиновићева и додала да су родитељи на недавно одржаном састанку пружили подршку васпитачици.

Она је потврдила да су близанци, за које се сумња да су повриједили бебу, на захтјев њихове мајке премјештени у други вртић.

- Наша стручна служба се бави њима, тако да стално вршимо надзор и нема никаквих проблема - додала је Куртиновићева и истакла да истрага о овом случају још није завршена.

Отац повријеђене дјевојчице Мирослав Сараџић каже да се његова кћерка опоравила, али да још не иде у вртић.

- Размишљамо још шта ћемо, да ли ће ићи у вртић или не. Цијела та истрага предуго траје и нико не предузима ништа да се оно што се десило моме дјетету не деси ником више - рекао је Сараџић.

Инцидент у бањалучком вртићу "Тијана" догодио се 23. августа, а тринаестомјесечна беба је за сат и по, колико је тога дана провела у обданишту, задобила више од 30 модрица. Одгризен јој је и дио ува. Отац дјевојчице тада је рекао да сумњају да су је повриједила два дјечака узраста двије године и седам мјесеци.

Након инцидента, предшколска установа је покренула интерну истрагу, а васпитачица која је бринула о дјеци када се инцидент догодио суспендована је с посла.

Полиција је крајем августа поднијела извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву против васпитачице због сумње да је пропустила да пружи помоћ дјетету које је задобило вишеструке повреде, док је Куртиновићева тада осумњичена за несавјестан рад у служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана