“Моје Ножичко” проширује дом и сређује игралиште

Д. Ј.
“Моје Ножичко” проширује дом и сређује игралиште

Србац - Мјесни дом у Ножичком код Српца захваљујући удружењу грађана “Моје Ножичко” до краја године биће проширен новим просторијама, а дјечије игралиште у том селу добиће љепши и функционалнији изглед.

Предсједник удружења Велимир Микулић каже да је у завршној фази уређење игралишта које је добило надстрешницу са клупама и столовима, тако да ће дјеца и одрасли добити додатни простор за окупљање и дружење.

- Лани смо уз помоћ чланарина и донатора изградили игралиште, а сада смо га обогатили новим садржајима. Поставили смо и сталак за бицикле и канту за смеће, а простор на оближњим зидовима смо украсили креативним порукама и дјечијим цртежима. Остало је још да посадимо дрвеће, чиме ће пројекат бити комплетиран - рекао је Микулић.

Он додаје да су прикупили новац од мјештана за реализацију пројекта “Моје Ножичко - мој Дом”, а помогла им је и фондација “Мозаик”, тако да су ових дана започели проширење мјесног дома. У плану је изградња тоалета и помоћне просторије за клупе, столове и реквизите које ће користити фолклорни и карате клуб из села. Предвиђена је и изградња наткривеног објекта који ће служити као отворена кухиња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана