“Moje Nožičko” proširuje dom i sređuje igralište

D. J.
“Moje Nožičko” proširuje dom i sređuje igralište

Srbac - Mjesni dom u Nožičkom kod Srpca zahvaljujući udruženju građana “Moje Nožičko” do kraja godine biće proširen novim prostorijama, a dječije igralište u tom selu dobiće ljepši i funkcionalniji izgled.

Predsjednik udruženja Velimir Mikulić kaže da je u završnoj fazi uređenje igrališta koje je dobilo nadstrešnicu sa klupama i stolovima, tako da će djeca i odrasli dobiti dodatni prostor za okupljanje i druženje.

- Lani smo uz pomoć članarina i donatora izgradili igralište, a sada smo ga obogatili novim sadržajima. Postavili smo i stalak za bicikle i kantu za smeće, a prostor na obližnjim zidovima smo ukrasili kreativnim porukama i dječijim crtežima. Ostalo je još da posadimo drveće, čime će projekat biti kompletiran - rekao je Mikulić.

On dodaje da su prikupili novac od mještana za realizaciju projekta “Moje Nožičko - moj Dom”, a pomogla im je i fondacija “Mozaik”, tako da su ovih dana započeli proširenje mjesnog doma. U planu je izgradnja toaleta i pomoćne prostorije za klupe, stolove i rekvizite koje će koristiti folklorni i karate klub iz sela. Predviđena je i izgradnja natkrivenog objekta koji će služiti kao otvorena kuhinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana