Михајлу Радановићу из Дервенте живот олакшавају људи добре воље

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА- Седамнаестомјесечном Михајлу Радановићу из Дервенте, који болује од спиналне мишићне атрофије типа један, у олакшавању живота набавком помагала придружују се организације, предузећа и појединци.

Мајка Рајка Радановић рекла је да је болест откривена прошле године у новембру у Србији, а лијечење настављено у Загребу од јануара 2020.

"Лијечи се спинразом и до сада је примио пет доза, а по шесту дозу иде у јануару. Спинраза се прима свака четири мјесеца доживотно, путем лумбалне пункције. Све трошкове лијечења и набавку потребних апарата за живот сноси Фонд солидарности Републике Српске, на чему смо веома захвални", истакла је Радовановићева.

Она је додала да је за живот сина неопходно чак пет апарата који морају бити стално у функцији.

"Михајлу је потребна специјализована физикална рехабилитација, која је недоступна на нашим просторима, а, због вируса короне, спријечени смо да идемо даље", каже Радовановићева.

Она је нагласила да трошкове лијечења Михајла покрива Фонд солидарности Републике Српске, а текуће трошкове у Српској сноси Фонд здравственог осигурања Српске, те да породица има и трошкове који се односе на плаћање терапеута и асистента, као и набавку помагала која олакшавају живот.

Михајлу Радановићу је потребан болнички кревет, специјални мадраци, колица, комуникатор, стандер и друга помагала.

Породица учествује у набавци апарата за гасне анализе у крви у Дому здравља Дервента, који је Михајлу потребан и биће доступан и за потребе становништва.

"Све је кренуло спонтано из мог радног колектива Основне школе 19. април Дервента, чијој акцији су се придружили и колектив вртића Трол, организација школе Никола Тесла, група грађана Фејсбук групе Дервента за Мињу, Коло српских сестара Царица Милица и многи други који желе да нам помогну. Свима хвала, највише им захваљује Михајло и моја породица", навела је Радовановићева.

Сви који желе да помогну Михајлу то могу учинити уплатом новца на жиро рачун: 562-005-816-282-29-17 отворен код НЛБ банке, девизни рачун 18181037 на име Рајка Радановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана