Љубитеље зиме у Српској чека још богатија понуда

Анита Јанковић Речевић
Љубитеље зиме у Српској чека још богатија понуда

БАЊАЛУКА - Иако новембарски дани више слуте на прољеће него на зиму која куца на врата, у домаћим ски-центрима спремни су за прве скијаше који ће уживање у сњежним авантурама ове године плаћати и до десет одсто више него лани.

Нова зимска сезона на Јахорини, највећој планини у Српској, званично ће бити отворена 1. децембра, а све оне који се одлуче да посјете олимпијску љепотицу тих дана, поред скијања, очекује и добар провод.

У Олимпијском центру "Јахорина" истичу да су цијене појединих категорија карата повећане за десетак одсто у односу на прошлогодишње, али да је то минималан раст, с обзиром на генерални тренд поскупљења и чињеницу да неки европски ски-центри због поскупљења енергената уопште неће радити.

- Од 1. до 4. децембра организујемо "Јахорина ски-опенинг", у склопу којег ће гости ски-карте моћи купити по 50 одсто нижој цијени. За љубитеље ноћног провода организовали смо сет концерата, између осталог Марије Шерифовић, "Прљавог казалишта" и Жељка Јоксимовића - рекли су у ОЦ "Јахорина" за "Глас" и додали да ће од 8. до 11. децембра бити други промо-период када ће скијаши дневне, дводневне, тродневне и четвородневне ски-карте, као и полудневне и ски-карте за ноћно скијање моћи купити уз 30 одсто попуста.

У Олимпијском центру наводе да у предстојећу сезону улазе са осам нових инфраструктурних пројеката, које су реализовали претходних мјесеци.

- Ту су два нова ски-лифта, односно лифт тањир "Оштра глава" за најмлађе скијаше на стази Трново, дужине 120 метара и ски-лифт сидро "Прача", на истоименој стази, дужине чак 900 метара. Нове инсталације вертикалног транспорта биће испраћене новим стазама и везним путевима, а љубитеље ноћног скијања обрадоваћемо са укупно 8,5 километара освијетљених стаза - рекли су у центру.

Нове садржаје припремили су за малишане и одрасле који највећу срећу проналазе у зимском спорту са којим су се сусрели у дјетињству, санкању.

- У финалним фазама је изградња стаза за санкање дужине 600 и ширине пет метара, довољних да пробуде адреналин - рекли су у ОЦ "Јахорина".

Додали су да ће сви љубитељи сноубординга моћи да уживају у такозваном парку изграђеном управо за њих.

- Ту је и изградња ски-тунела и надоградња Олимпијског бара. Такође први на Балкану набављамо најмодернији систем осњежавања који врши производњу вјештачког снијега под свим условима, без обзира на температуру ваздуха - нагласили су у центру.

Све је спремно и на Козари. Ремонт, сервиси те преглед машина и скијалишта рађени су током цијелог љета, а први скијаши на овој равничарској планини очекују се чим падне први снијег.

- Повећали смо капацитете водених акумулација и када кише падну очекујемо да ћемо имати довољно воде. Стазе су уређене, добро затрављене, али датум отварања скијалишта још не можемо одредити. Морамо сачекати да падне природни снијег у висини до бар 15 центиметара да бисмо га надоградили вјештачким - каже предсједник Планинарско-скијашког друштва Љубијски рудар Божо Грбић за "Глас".

Додаје да ће због глобалне инфлације морати кориговати цијене, али да ће упркос томе скијалиште на Козари остати најјефтиније у окружењу.

- Прошле сезоне цијена дневног ски-паса била је 18 КМ, за сада нисмо утврдили колико ће карта коштати, али биће нешто скупља - прича Грбић.

Промоција

У ОЦ "Јахорина" кажу да су промотивне активности усмјерили на земље региона те да се тренутно појачану промовишу у Србији, Хрватској, Словенији, Румунији, Италији, Аустрији.

- Очекујемо повећан број гостију из Британије, гдје смо успоставили сарадњу са агенцијама и имамо директан лет на релацији Лондон - Сарајево. Уз све инфраструктурне новитете и богат забавни програм, промо-периоде и попусте које смо припремили можемо се надати још једној сјајној зимској сезони - навели су у центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана