Хуманитарци дали нову шансу Ведрани

Д. С.
Хуманитарци дали нову шансу Ведрани

Прњавор - Четрнаестогодишњој Ведрани Кудрић из Доње Илове код Прњавора коначно се смијеше љепши дани, јер је прикупљен новац за њену операцију у Њемачкој.

Ипак, помоћ је и даље добродошла, јер ће новцем прикупљеним позивом на хуманитарни број 1415, који је активан до краја мјесеца, бити плаћен пут и други трошкови лијечења.

Ова дјевојчица је рођена без плућне артерије и 2007. уграђена јој је вјештачка артерија, а сада је неопходно уградити артерију и на другом плућном крилу. Операција, која кошта око 43.000 евра, заказана је за 21. октобар у Бону. Према ријечима Ведраниног оца Станислава Кудрића, дио новца обезбијеђен је захваљујући људима доброг срца, док ће половину од трошкова сносити Фонд здравственог осигурања РС.

- Упркос болести, Ведрана редовно иде у школу. Свакодневно користи терапију за рад срца и кисеоник за крвоток - рекао је Кудрић и додао да ће Ведрана уградњом артерије на другом плућном крилу моћи нормално да живи.

Сви који желе помоћи овој дјевојчици могу то учинити контактирајући са Станиславом Кудрићем на број телефона 065/203-468. Новац може бити уплаћен и у НЛБ Развојној банци, на жиро рачун 562-002-81332678-43.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана