Ћурић: Град Требиње се кредитно задужује за нове инвестиције

Срна
Ћурић: Град Требиње се кредитно задужује за нове инвестиције

ТРЕБИЊЕ - Град Требиње задужиће се кредитно са око пет милиона КМ које ће искључиво утрошити у нове значајне пројекте, потврдио је вечерас градоначелник Мирко Ћурић.

Ћурић је рекао да ће средства бити утрошена у пројекте попут слободне зоне, Источне обилазнице, за приступне путеве за пројекат аеродрома, пројекте за дјецу са потешкоћама у развоју, путну ифраструктуру и друге, те истакао да ништа не може да заустави замах инвестиционог циклуса у Требињу.

“Требиње се све више развија. Годишње се изгради и прода око 1.000 станова. Многе значајне пројекте смо реализовали, неки су у реализацији, а неке планирамо да започнемо”, истакао је Ћурић.

Он је додао да је град и у 2020. години, која је била веома тешка, пословао позитивно, што сматра показатељем одговорности према приходима, а значајно су смањени и трошкови.

“Град велика средства улаже у неке послове који се не виде. Град само у овом тренутно издваја скоро милион КМ за експроприацију земљишта за нову обилазницу. Да би добили грађевинску дозволу морате да откупите земљу, али и уложите у друге пропратне радове”, рекао је Ћурић за требињску “Херцег” телевизију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана