Србија помаже развој ваздушног саобраћаја у РС

Глас Српске
Србија помаже развој ваздушног саобраћаја у РС

Бањалука - Предузећа из области авио-саобраћаја из РС и Србије јачаће сарадњу, а Аеродром "Никола Тесла" из Београда најавио је да ће подржати инвестиције и донацијама помоћи "Аеродромима РС".

Београдска ваздушна лука је јуче дјелом показала да је уз бањалучки аеродром. Директори Аеродрома "Никола Тесла" и "Аеродрома РС" Саша Влаисављевић и Мирослав Јањић потписали су уговор о донацији транспортног система вриједног 70.000 КМ.

Влаисављевић је нагласио да донацији не треба придавати пажњу колико будућој сарадњи два аеродрома.

- Ово је само један мали дио улагања у "Аеродроме РС". Разговарали смо о плановима које бисмо могли да испратимо и подржимо јер се предузеће из Српске шири и улаже. Наставићемо са донацијама, спонзорствима и са другом врстом помоћи. Надам се да ћемо у овој години радити и са пуно већим износима новца јер ми правимо рекордне пословне резултате који нам дозвољавају да помажемо предузеће из области авио-саобраћаја у РС на које гледамо братски - казао је Влаисављевић.

У "Аеродромима РС" кажу да имају одличну сарадњу са Аеродромом "Никола Тесла".

- Са пријатељима и партнерима из Београда имамо потпуно отворену и сјајну сарадњу. Ова донација је само једна у низу оних које су дошле из Београда. Разговарамо и о другим садржајима и помоћи која нам је неопходна. Искуство колега из Београда може нам помоћи у даљем развоју - рекао је Јањић.

Потписивању уговора у Бањалуци присуствовао је и министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић, који је захвалио на помоћи нагласивши да руководство Аеродрома "Никола Тесла" у Српску увијек долази са помоћи и подршком.

- Донација коју су обезбиједили наши пријатељи из Београда је дио специјалних и паралелних веза између Српске и Србије. У инвестицијама имамо братску помоћ Београда. Разговарали смо и о другим могућностима у којима би нам могао помоћи Аеродром "Никола Тесла" - казао је Трнинић.

"Аеродроми РС", казао је Трнинић, започели су инвестиционе пројекте вриједне седам милиона КМ како бисмо обезбиједили боље услове и привукли авио-компаније да успоставе летове из Бањалуке. За сада редовне летове одржава једино "Ер Србија" чији авиони повезују Бањалуку и Београд.

Отварање терминала

Директор Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић рекао је да ће ово предузеће за десет дана отворити трећи терминал и да ће тиме повећати капацитет са 5,5 милиона на 7,5 милиона путника годишње. Влаисављевић је на свечаност позвао Неђу Трнинића и руководство "Аеродрома РС".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана