О директним страним улагањима у Српску

СРНА
О директним страним улагањима у Српску

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић разговарао је данас са стручњацима за економска питања Конференције УН о трговини и развоју /UNKTAD/ Хансом Баумгартеном и Масимом Мелонијем о политици директних страних улагања у Српску.

Видовић је упознао представнике UNKTAD-а о активностима које Влада Српске проводи ради побољшања пословног окружења, плановима у наредном периоду, те организацији промоције и привлачења страних улагања у Републици Српској.

Тема састанка била је и подршка директним страним улагањима, промоцији и постинвестиционој подршци инвеститорима, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

Представници UNKTAD-а проводе прву од двије планиране мисије у БиХ чији је циљ израда Инвестиционог прегледа за БиХ /Investment Policy Review/, са препорукама за унапређење ове области.

У наредна два дана ови експерти ће посјетити ресорна министарства и надлежне институције Владе Републике Српске, те Привредну комору и поједине стране инвеститоре.

UNKTAD је основан 1964. године, као стално међувладино тијело, и то је главни орган Генералне скупштине УН који се бави трговином, инвестицијама и развојем.

Циљеви организације су повећање обима трговине, инвестиција и могућности развоја земаља у развоју, као и помоћ у њиховим напорима да се интегришу у свјетску економију на равноправној основи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана