Unapređenjem saobraćaja pomeli konkurenciju

A. S.
Unapređenjem saobraćaja pomeli konkurenciju

Banjaluka je u veoma kratkom periodu sprovela niz raznih mjera s ciljem promovisanja urbane mobilnosti, što je prepoznala i Asocijacija evropskih gradova CIVITAS koja joj je dodijelila nagradu za sprovedene projekte u saobraćaju, poručili su juče predstavnici lokalne vlasti.

- Ova nagrada je dobijena u ozbiljnoj međunarodnoj konkurenciji među sedam gradova, od Španije do Poljske i Portugalije. Riječ je o kvalitetnom priznanju za ono što je grad radio prošle i ove godine iz oblasti saobraćaja - rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

On je dodao da se u gradu dešava transformacija koja ima za cilj da olakša i ubrza kompletan saobraćaj i uvede nova rješenja, ne narušavajući bezbjednost i prateći savremene trendove. Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naveo je da je Banjaluka uvela punjače za električna vozila na javnim površinama, rekonstruisala dio pješačke zone, te počela sa projektovanjem mreže biciklističkih staza i prošle sedmice prvi put u okviru kolovoza označila biciklističku traku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana