Građanska patrola krenula u lov na komunalne probleme

M. V.
Građanska patrola krenula u lov na komunalne probleme

Banjaluka - Informatička aplikacija "Građanska patrola", putem koje Banjalučani mogu da prijave nadležnim gradskim službama komunalne probleme, od juče je u funkciji.

Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja je dostupna na platformama "Plej stor" i "Ap stor".

- Ova aplikacija, koja će prvi put biti korišćena u Banjaluci, omogućava da građani mobilnim telefonima na licu mjesta fotografišu određeni problem na koji naiđu i o tome obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će preduzeti potrebne korake - saopšteno je iz Gradske uprave.

"Građanska patrola" primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti, kao što su neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenje javnih površina kao što su kolovoz, trotoari i pješačke zone.

- Građani na ovaj način mogu da prijave i nelegalno odlaganje otpada, zaprljanost i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljenje slivnika, zatim oštećenja parkovske opreme, nadstrešnica na autobuskim stanicama, neispravnu javnu rasvjetu i drugo - dodaje se u saopštenju.

Korisnici "Građanske patrole" aplikaciju upotrebljavaju bez registracije i ne prosljeđuju lične podatke, a sve prijave su anonimne. Aplikacija je puštena u funkciju s ciljem podizanja efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi.

Iz Gradske uprave pozivaju sugrađane da što više koriste ovu aplikaciju i tako zajedno sa gradskom administracijom rješavaju uočene komunalne nepravilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana