Topli radijatori obradovali građane

Brankica Smiljanić
Topli radijatori obradovali građane

Banjaluka - Topli radijatori obradovali su juče brojne građane jer je preduzeće “Eko-toplane” počelo da zagrijava stambene i poslovne jedinice koje su na sistemu daljinskog grijanja.

Iz ovog preduzeća su juče saopštili da pojedini dijelovi grada još nemaju grijanja zbog manjih problema na distributivnoj mreži koji su se pojavili nakon punjenja sistema. Istakli su da su tehničke ekipe na terenu i rade na osposobljavanju mreže, saopšteno je iz ovog preduzeća.

- Odlučeno je da grijna sezona počne nešto ranije iako na području Banjaluke od 1. oktobra objektivno nije izmjerena dva dana uzastopno temperatura vazduha ispod 12 stepeni. Subjektivni osjećaj hladnoće u stambenim jedinicama je takav da je građanima potrebno dodatno zagrijavanje - saopštili su iz “Eko-toplana”.

Iz ovog preduzeća podsjećaju svoje korisnike da su ove godine, osim poslova koji obuhvataju redovan remont proizvodnih postrojenja na biomasu - novog objekta “Eko-toplana”, pogona na Starčevici i Kočićevom vijencu, kao i kotlova na mazut, sanirali distributivnu mrežu, kao i modernizovali sistem upravljanja.

Ova postrojenja će, kako su naveli, već početkom sezone biti puštena u rad, kako bi svi radni parametri bili potvrđeni i usklađeni na pravilan način, što je definisano i ugovorom o strateškom partnerstvu.

- Prije početka grijne sezone sanirana je i glavna vrelovodna pumpna stanica. Omogućeno je potpuno odvajanje svakog magistralnog vrelovoda od sistema na bezbjedan način, kako bi bilo omogućeno pravovremeno otkrivanje i otklanjanje kvarova na distributivnoj mreži. Sve ovo se radi kako bi građani imali optimalnu temperaturu u svojim stambenim jedinicama. Ovo nije ni lak ni jednostavan posao i trebaće vremena da distributivna mreža bude dovedena u takvo stanje, ali “Eko-toplane” kontinuirano rade, stalno su u kontaktu sa korisnicima i na terenu - istakli su iz ovog preduzeća.

Za kompletnu grijnu sezonu do sada su obezbijedili više od 75 odsto potrebnog energenta, i to na domaćem tržištu.

- Predviđenim planom nabavke, a u skladu sa vremenskim prilikama i dinamikom rada preduzeća “Šume Republike Srpske” očekujemo da će do kraja godine biti obezbijeđen drvni sortiment za kompletnu grijnu sezonu 2018/2019. Drvni sortiment se nabavlja po transparentnoj cijeni, avansnim plaćanjem - naveli su iz “Eko-toplana”.

Iz ovog preduzeća pozivaju korisnike koji nisu izmirili dugovanja da to učine u što kraćem roku.

Besplatna info-linija

Iz “Eko-toplana” podsjećaju korisnike na besplatnu info-liniju 080050212 posredstvom koje mogu da postave pitanja i prijave probleme koje imaju u vezi sa grijanjem. 

- Linija je aktivna za korisnike svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 časova. Osim toga, mogu posjetiti Korisnički centar na Bulevaru vojvode Živojina Mišića 32 - saopštili su iz “Eko-toplana”.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana