Izbor direktora Centra za socijalni rad na čekanju

Vesna Popović
Izbor direktora Centra za socijalni rad na čekanju

Banjaluka - Izbor novog direktora Centra za socijalni rad je prolongiran jer je sa dnevnog reda jučerašnje sjednice Skupštine grada povučena odluka o objavljivanju konkursa za izbor rukovodioca te ustanove.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je to učinjeno zbog presude Okružnog suda u Banjaluci kojom je poništena odluka Skupštine grada o smjeni direktorice Centra Vere Sladojević, jer smjena nije bila obrazložena.

- Presuda suda je neobična i pravi presedan kod akata slične prirode. Grad će se vjerovatno žaliti Visokom sudskom i tužilačkom savjetu ili Vrhovnom sudu RS. Presuda je upućujuća i ona ne osporava da Skupština grada ima pravo da postavlja i razrješava funkcionere. Takođe, traži da se ovo vodi kao upravni postupak, iako to nije, odnosno da svaka odluka o razrješenju ima obrazloženje i pravni lijek - rekao je Radojičić juče u pauzi zasjedanja Skupštine grada.

Istakao je da će odluka suda biti ispoštovana.

- Raniji akt je poništen i mi ćemo na idućem zasjedanju predložiti novu odluku u drugačijoj formi. Ova presuda se ne odnosi na povratak Sladojevićeve na radno mjesto - kazao je Radojičić.

Odbornik kluba "Sloboda" Milenko Jaćimović smatra da je smjena ranijeg direktora bila bezrazložna.

- Kroz odluku suda raniji direktor oslobođen je bilo kakvih navoda o nezakonitim radnjama - rekao je Jaćimović.

Odbornici su juče dali zeleno svjetlo Omladinskoj politici grada za period od 2018. od 2022. godine koja definiše osnovne probleme mladih, te načine na koje bi oni mogli da budu riješeni.

Radojičić je kazao da je dokument sadržajan i veoma ambiciozan.

- Volio bih da se realizuje onako kako je i predložen, jer je napravljen sa dosta aktivnosti i zadataka za naredne četiri godine - rekao je Radojičić.

Odbornik NDP-a Mirna Savić-Banjac je rekla da je dokument Omladinske politike kvalitetno napravljen.

- Međutim, ne postoje nikakvi rokovi koji će nam reći kada će strateški ciljevi, navedeni u ovom dokumentu, biti realizovani, tako da je ovo odlična polazna osnova, ali nas brine što je sve uopšteno napisano - rekla je Savić-Banjac.

Predsjednik Upravnog odbora Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka Davor Strika rekao je da su najveći problemi mladih nezaposlenost i stambeno pitanje.

- Utvrdili smo takođe da je i veliki problem to što su mladi ljudi u određenim segmentima inertni i nezainteresovani za rješavanje problema sa kojima se suočavaju - dodao je Strika.

Radojevićeva direktorica TOBL-a

Skupština je juče imenovala Irenu Radojević (Ujedinjena Srpska) za novog direktora Turističke organizacije Banjaluka umjesto Ostoje Barašina (DNS).

Gradski parlament je usvojio i izmjene regulacionog plana za raskrsnicu ulica Karađorđeva i Jovana Raškovića koji predviđa izgradnju kružnog toka na toj lokaciji. Odbornici su juče imenovali i članove upravnih odbora više gradskih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana