Djeca u Banjaluci dobijaju igralište i balon halu

Vesna Popović
Djeca u Banjaluci dobijaju igralište i balon halu

Banjaluka - U šest mjesnih zajednica u narednih nekoliko mjeseci trebalo bi da budu realizovani projekti od kojih će najviše koristi imati djeca jer će, između ostalog, biti izgrađeno igralište, sanirana sportska balon hala, te dograđena učionica u jednoj područnoj školi.

Riječ je o projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" koji realizuju Gradska uprava i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a putem kojeg su izabrani infrastrukturni prioriteti koji treba da budu riješeni u mjesnim zajednicama Šargovac, Rosulje, Lauš dva, Česma, Saračica i Paprikovac. Njihova realizacija koštaće 172.245 KM, od čega grad daje 73.750 maraka, a ostatak UNDP.

Delegacija grada i UNDP-ja juče je obišla dvije lokacije na kojima bi uskoro trebalo da počnu radovi i to OŠ "Aleksa Šantić" u Rosuljama, gdje će biti sanirani sanitarni čvorovi, te Saračicu gdje će biti izgrađeno 500 metara trotoara.

- Projekat ima za cilj da podstakne građane na što veći aktivizam radi rješavanja problema u mjesnim zajednicama i povezivanja sa jedinicom lokalne samouprave - rekao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

Zahvaljujući ovom projektu u Šargovcu će biti sanirana sportska balon hala, na Laušu dva izgrađeno igralište, u Česmi će biti dograđena i opremljena učionica u područnoj osnovnoj školi, a na Paprikovcu saniran asfalt u dijelu ulice Davida Štrpca. Sa većinom izvođača su već potpisani ugovori i radovi će početi čim otopli, a rokovi su uglavnom ograničeni od mjesec do dva mjeseca.

U UNDP-ju su rekli da su u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" u ovih šest mjesnih zajednica prvo održani forumi građana na kojima su određivana prioritetna pitanja koja treba da budu riješena. Dodali su da su nakon toga građani prošli obuku za pisanje projekata, a to znanje su kasnije koristili prilikom apliciranja za novac UNDP-ja.

- Objavljen je javni poziv za dostavljanje prijedloga mjesnih zajednica putem kojeg je komisija UNDP-ja izabrala njih šest - naveli su u UNDP-ju.

Mjesne zajednice   planirani radovi

• Šargovac - sanacija sportske balon hale;

• Rosulje - sanacija mokrih čvorova u školi

• Lauš 2 - izgradnja igrališta;

• Česma - dogradnja i opremanje učionice;

• Saračica - izgradnja 500 metara trotoara;

• Paprikovac - sanacija asfalta u ulici Davida Štrpca

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana