Калиопи Кофером љубави расплесала Бањалучане

Александра Глишић, фото: Ј. Ђурђевић
Калиопи Кофером љубави расплесала Бањалучане

"Кофер љубави, велики, црвени, у њему њањају сад сви који су ме вољели" - када је музичка звијезда Калиопи запјевала ове стихове из пјесме "Кофер љубави", публика у Банском двору заплесала је у ритму позитивне енергије.

Дива са невјероватном харизмом и божанственим гласом у сриједу увече приредила је вече за памћење свима који су се нашли у храму културе у Бањалуци. Њен наступ дио је бх. турнеје, која обухвата пет градова, а реприза бањалучког концерта, због великог интересовања, биће већ у недјељу, 19. фебруара.

Први солистички концерт који је Калиопи одржала пред Бањалучанима био је заиста величанствен, а вјерна публика пјевала је углас њене највеће хитове. Македонска музичарка, чији глас деценијама оставља траг на балканској умјетничкој сцени, посебно емотивно доживјела је овај наступ. 

- Ово је као остварење неког сна који сам некада давно одсањала отворених очију, а вечерас ми се догодио управо у Банском двору, величанственом простору, који једноставно плијени исконском љепотом. Моји бек вокали Маја и Јулија ми кажу: "Боже, како је ова публика музикална". Они су музикалнији од нас" - рекла је Калиопи послије концерта и најавила да ће у септембру одржати концерт на бањалучкој тврђави Кастел.

Била је, каже, изненађена, кад је публика почела да пјева и примјећује да су сви ти гласови звучали као да су из школе пјевања.

- Јако ми је тешко говорити послије наступа. То је као када у биоскопу погледате неки добар филм и неко вас непрестано пита: "Како је било?" А вама се не прича, зато што је то једноставно нешто што се не може препричати. Ово је једна велика чаролија - рекла је Калиопи, која је на концерту отпјевала "Рођени", "Црно и бело", "Дона", "Пробуди ме", "Невиност".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана