Kaliopi Koferom ljubavi rasplesala Banjalučane

Aleksandra Glišić, foto: J. Đurđević
Kaliopi Koferom ljubavi rasplesala Banjalučane

"Kofer ljubavi, veliki, crveni, u njemu njanjaju sad svi koji su me voljeli" - kada je muzička zvijezda Kaliopi zapjevala ove stihove iz pjesme "Kofer ljubavi", publika u Banskom dvoru zaplesala je u ritmu pozitivne energije.

Diva sa nevjerovatnom harizmom i božanstvenim glasom u srijedu uveče priredila je veče za pamćenje svima koji su se našli u hramu kulture u Banjaluci. Njen nastup dio je bh. turneje, koja obuhvata pet gradova, a repriza banjalučkog koncerta, zbog velikog interesovanja, biće već u nedjelju, 19. februara.

Prvi solistički koncert koji je Kaliopi održala pred Banjalučanima bio je zaista veličanstven, a vjerna publika pjevala je uglas njene najveće hitove. Makedonska muzičarka, čiji glas decenijama ostavlja trag na balkanskoj umjetničkoj sceni, posebno emotivno doživjela je ovaj nastup. 

- Ovo je kao ostvarenje nekog sna koji sam nekada davno odsanjala otvorenih očiju, a večeras mi se dogodio upravo u Banskom dvoru, veličanstvenom prostoru, koji jednostavno plijeni iskonskom ljepotom. Moji bek vokali Maja i Julija mi kažu: "Bože, kako je ova publika muzikalna". Oni su muzikalniji od nas" - rekla je Kaliopi poslije koncerta i najavila da će u septembru održati koncert na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Bila je, kaže, iznenađena, kad je publika počela da pjeva i primjećuje da su svi ti glasovi zvučali kao da su iz škole pjevanja.

- Jako mi je teško govoriti poslije nastupa. To je kao kada u bioskopu pogledate neki dobar film i neko vas neprestano pita: "Kako je bilo?" A vama se ne priča, zato što je to jednostavno nešto što se ne može prepričati. Ovo je jedna velika čarolija - rekla je Kaliopi, koja je na koncertu otpjevala "Rođeni", "Crno i belo", "Dona", "Probudi me", "Nevinost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana