Данијел Каралић објавио пјесму “Борба” VIDEO

Миланка Митрић
Данијел Каралић објавио пјесму “Борба” VIDEO

Бањалучки реге музичар, саксофониста Данијел Дени Каралић објавио је нови сингл - инструменталну нумеру “Борба”.

Пјесма “Борба” наћи ће се на Каралићевом дебитантском пројекту, ЕП издању “Револуција”, баш као и претходни сингл “Слобода”, који је објављен крајем прошле године. “Револуцију” је направио у сарадњи са неколико гостију, те је албум потписан као “Дени и пријатељи”.

 - “Борба” је настала док сам вјежбао саксофон и покушавао да добијем најнижи тон на тадашњем инструменту. Када сам га увјежбао, тај тон ми се допао и почео сам да се играм с њим, а као резултат добио сам мелодију која чини главну тему ове пјесме - рекао је Каралић.

Пјесма је снимана у Каралићевом студију, гдје је снимио замишљене дијелове - саксофон, гитару, бубњеве, бас и остале звучне примјесе.

- Пјесма је у бржем реге темпу, перкусије додају призвук латино музике, док бубањ вуче на хип-хоп. Мени је све заједно звучало као борба. Ипак, нешто је недостајало, па сам схватио да треба да позовем неколико другара да ми помогну - казао је Каралић.

Помоћ су му пружили Фуби Турчинхоџић, који је снимио ђембе, Милан Косић Зими удараљке, а тему је звуком трубе употпунио Милош Грбић Мићко. За гитарски соло је био задужен Санди Поповић, а клавијатуру је одсвирао Стефан Никић. Мастеринг пјесме потписао је Жељко Жилић (“Брутал протест”).

“Револуцију” ће чинити четири пјесме, а поред синглова “Слобода” и “Борба”, Каралић наредна два планира да објави током сљедећег мјесеца.

- Припремам свирку која неће изгледати и звучати као свирке на које смо навикли до сада, јер ћу већину пјесама изводити сам уз помоћ лупера, а зваће се “Burnin' & Loopin'“ - објаснио је Каралић.

Данијел Каралић се реге музиком бави од 2002. године, када је почео да свира гитару. Касније је почео да свира и саксофон. Био је члан бендова “Пост скриптум” и “Брутал протест” и сарађивао као гост са бројним саставима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана