Danijel Karalić objavio pjesmu “Borba” VIDEO

Milanka Mitrić
Danijel Karalić objavio pjesmu “Borba” VIDEO

Banjalučki rege muzičar, saksofonista Danijel Deni Karalić objavio je novi singl - instrumentalnu numeru “Borba”.

Pjesma “Borba” naći će se na Karalićevom debitantskom projektu, EP izdanju “Revolucija”, baš kao i prethodni singl “Sloboda”, koji je objavljen krajem prošle godine. “Revoluciju” je napravio u saradnji sa nekoliko gostiju, te je album potpisan kao “Deni i prijatelji”.

 - “Borba” je nastala dok sam vježbao saksofon i pokušavao da dobijem najniži ton na tadašnjem instrumentu. Kada sam ga uvježbao, taj ton mi se dopao i počeo sam da se igram s njim, a kao rezultat dobio sam melodiju koja čini glavnu temu ove pjesme - rekao je Karalić.

Pjesma je snimana u Karalićevom studiju, gdje je snimio zamišljene dijelove - saksofon, gitaru, bubnjeve, bas i ostale zvučne primjese.

- Pjesma je u bržem rege tempu, perkusije dodaju prizvuk latino muzike, dok bubanj vuče na hip-hop. Meni je sve zajedno zvučalo kao borba. Ipak, nešto je nedostajalo, pa sam shvatio da treba da pozovem nekoliko drugara da mi pomognu - kazao je Karalić.

Pomoć su mu pružili Fubi Turčinhodžić, koji je snimio đembe, Milan Kosić Zimi udaraljke, a temu je zvukom trube upotpunio Miloš Grbić Mićko. Za gitarski solo je bio zadužen Sandi Popović, a klavijaturu je odsvirao Stefan Nikić. Mastering pjesme potpisao je Željko Žilić (“Brutal protest”).

“Revoluciju” će činiti četiri pjesme, a pored singlova “Sloboda” i “Borba”, Karalić naredna dva planira da objavi tokom sljedećeg mjeseca.

- Pripremam svirku koja neće izgledati i zvučati kao svirke na koje smo navikli do sada, jer ću većinu pjesama izvoditi sam uz pomoć lupera, a zvaće se “Burnin' & Loopin'“ - objasnio je Karalić.

Danijel Karalić se rege muzikom bavi od 2002. godine, kada je počeo da svira gitaru. Kasnije je počeo da svira i saksofon. Bio je član bendova “Post skriptum” i “Brutal protest” i sarađivao kao gost sa brojnim sastavima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana