Бабек и тамбураши на љето у Бањалуци

Александра Глишић
Бабек и тамбураши на љето у Бањалуци

Легенда музичке сцене бивше Југославије Жељко Бебек био је гост изненађења на концерту Градског тамбурашког оркестра у Бањалуци са којим је отпјевао три култне пјесме.

Сви који су у понедјељак увече нашли на наступу бањалучких тамбураша у Банском двору Културном центру били су одушевљени када је Бебек запјевао "Сањао сам ноћас да те немам". Није изостала ни чувена пјесма "Селма", а на бис је отпјевао "Све је то од лошег вина".

У препуној концертној дворани наступили су и солисти Александра Радовић, Аница Зрилић, Марко Цвијић, Саша Берендика, Ладо Јаковљевић и Аљоша Ђумић.

Диригент Градског тамбурашког оркестра Златан Мирић је за ову прилику припремио посебан програм, који се састојао од популарних мелодија у тамбурашкој интерпретацији.

- Са Бебеком смо договорили велики концерт за љето на Кастелу. Прецизан термин још није одређен, али највјероватније да ће то бити крајем јуна - каже предсједник Градског тамбурашког оркестра Споменко Гузијан.

Додаје да припремају традиционални концерт за Дан жена - 8. март у Банском двору, а у априлу ће промовисати први студијски ауторски компакт диск са композицијама Златана Мирића. У мају ће организовати фестивал "Вече уз тамбуру"  када очекујемо учешће осам великих оркестара. Стигао им је позив за фестивал свјетске музике који ће бити одржан у јуну у Француској, а за јесен планирају наступ на фестивалу у Патри у Грчкој.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана