Babek i tamburaši na ljeto u Banjaluci

Aleksandra Glišić
Babek i tamburaši na ljeto u Banjaluci

Legenda muzičke scene bivše Jugoslavije Željko Bebek bio je gost iznenađenja na koncertu Gradskog tamburaškog orkestra u Banjaluci sa kojim je otpjevao tri kultne pjesme.

Svi koji su u ponedjeljak uveče našli na nastupu banjalučkih tamburaša u Banskom dvoru Kulturnom centru bili su oduševljeni kada je Bebek zapjevao "Sanjao sam noćas da te nemam". Nije izostala ni čuvena pjesma "Selma", a na bis je otpjevao "Sve je to od lošeg vina".

U prepunoj koncertnoj dvorani nastupili su i solisti Aleksandra Radović, Anica Zrilić, Marko Cvijić, Saša Berendika, Lado Jakovljević i Aljoša Đumić.

Dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Zlatan Mirić je za ovu priliku pripremio poseban program, koji se sastojao od popularnih melodija u tamburaškoj interpretaciji.

- Sa Bebekom smo dogovorili veliki koncert za ljeto na Kastelu. Precizan termin još nije određen, ali najvjerovatnije da će to biti krajem juna - kaže predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Spomenko Guzijan.

Dodaje da pripremaju tradicionalni koncert za Dan žena - 8. mart u Banskom dvoru, a u aprilu će promovisati prvi studijski autorski kompakt disk sa kompozicijama Zlatana Mirića. U maju će organizovati festival "Veče uz tamburu"  kada očekujemo učešće osam velikih orkestara. Stigao im je poziv za festival svjetske muzike koji će biti održan u junu u Francuskoj, a za jesen planiraju nastup na festivalu u Patri u Grčkoj.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana